Ніжні молочні булочки з корицею "Хоккайдо"!
Опубликованно 18.02.2019 05:55
Приготування:
Покроковий рецепт приготування булочок "Хоккайдо": Для приготування булочок готуємо продукти кімнатної температури, а молоко трохи підігріваємо. Щоб активувати дріжджі в 150 мл. л. теплого молока додаємо 2 стіл.л. цукру, 7 гр. сухих дріжджів і перемішуємо. Для приготування заварного тіста знадобиться 100 мл л. молока. Виливаємо в сотейник 50 мл. л. теплого молока і додавши 1 стіл.л. борошна добре перемішуємо, поступово додаючи решту молока. Щоб заварити борошно ставимо сотейник на гарячу плиту і помішуючи доводимо молоко до консистенції заварного крему 5-7 хвилин, вимикаємо плиту, знімаємо одержаний танг-жонг з плити і даємо охолонути. Виливаємо у велику миску активовані дріжджі, розбиваємо одне куряче яйце, додаємо 2 стіл.л. вершкового масла, перемішуємо вінчиком і додаємо остигнула основу танг-жонг. Просіваємо в миску частинами муку і не забуваємо додати дрібку солі для смаку тесту. Залишивши для замісу 70-100 гр. борошна, перемішуючи ложкою, що дуже зручно, замішуємо тісто. Висипаємо залишки борошна, ще досить липке тісто і замішуємо його руками. Гарненько вимішуємо тісто близько 7 хвилин, на присипаній борошном поверхні столу, до рівномірної текстури і еластичності. Даний етап дуже важливий, так як булочки повинні вийти дуже повітряними і пористими, тісто треба заважати дуже ретельно. Вийшло повітряне тісто, з дуже м\'якою консистенцією, яке потрібно поставити на расстойку, для підготовки тесту безпосередньо до випічки. Змащуємо підходящу ємність-форму невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо в неї тісто на 1,5 години, прикривають серветкою і ставимо в тепле місце, щоб воно краще піднімалося. Присипаємо невеликою кількістю борошна стіл і викладаємо на нього добре піднялося пишне тісто, обминаючи робимо з нього рулет, який в свою чергу розрізаємо на 8 частин. Беремо качалку і кожну частину тіста розкачуємо в довгасту корж 0,5 см. товщиною. Для начинки будемо використовувати цукор і корицю в співвідношенні 6 стіл.л. цукру і 0,5 чайн.л. кориці, які змішуємо між собою. Кожну частину довгастої коржі змащуємо розтопленим вершковим маслом і наносимо на неї рівний шар цукру з корицею. Звертаємо краю коржі всередину, одну сторону до центру, другий трохи внахлест і притискаючи рукою розкочуємо качалкою. Формуємо згортаємо рулет і щільно корж, перетворюючи в майбутню булочку. Викладаємо булочки швом вниз на деко застелений пергаментом, на расстойку протягом 1 години, витримуємо між ними відстань і прикривають серветкою. Розбиваємо куряче яйце і добре розмішуємо, щоб білок не тягнувся, до однорідного стану. Акуратно змащуємо булочки яйцем і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Даємо булочкам постояти при вимкненій духовці ще на 5 хвилин, після чого виймаємо й даємо їм охолонути. Вийшли незвичайні, дуже пишні і м\'які булочки, які не купиш в магазині! Всім бажаю приємного апетиту! Поради до рецепту:
– За бажанням і смаком в начинку булочок можна додати терте яблуко.
Категория: Новости