Хінкалі з м\'ясом. Грузинська кухня
Опубликованно 27.02.2019 06:35
Приготування:
Крок 1.
У миску з борошном додати 2 ч. л. солі і добре перемішати, додати 450 мл води і ретельно перемішати. Крок 2.
Викласти замішане тісто на дошку і продовжувати місити 15 хвилин до однорідного стану. Накрити тісто або викласти в пакет і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. Крок 3.
Подрібнити цибулю і часник. Крок 4.
У фарш додати 2 ч. л. солі, хмелі сунелі, перець чорний мелений, перець червоний чілі пластівцями, дрібно нарізану кінзу і 150 мл води, все добре перемішати і поставити фарш на 30 хвилин у холодильник. Якщо м\'ясо повністю вбере всю воду, можна додати ще 50 мл. води і перемішати. Крок 5.
Через 30 хвилин вийняти тісто з пакету і ще вимішувати тісто 10-15 хвилин, тісто має стати пружним і гладким. Крок 6.
З половини тіста робимо "ковбаску" і розрізаємо на однакові шматочками приблизно по 40 р. Крок 7.
Кожен шматочок розкочуємо качалкою в кружечок діаметром приблизно 15 см, краї розкачуємо тонше, ніж середина. Крок 8.
У центр кружечка кладемо 1 ст. л. фаршу і защипуємо тісто в складочки, складочки защипуємо один на одного, потім збираємо в "пучок" всі складочки і акуратно перетискаємо верхівку, щоб зафіксувати тісто, 0,5 см верхівки зрізаємо ножем. Крок 9.
У киплячу воду додати сіль за смаком. Занурювати хінкалі в киплячу воду лише по одному, потім перемішати дерев\'яною ложкою. Після того, як хінкалі спливуть, варити 12 хвилин.
Категория: Новости