Кекс "Насолода" - чудова випічка для зимового чаювання!
Опубликованно 27.02.2019 06:35
Приготування:
1) 3 яйця збиваю з цукром і ванільним цукром до отримання світлої, пишної маси. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
2) З мандарина знімаю цедру, і вичавлюю сік. Мандарин можна замінити лимоном або апельсином, тим, що Ви любите. 1 ст. л. соку залишаю для прикраси.
3) До збитим яйцям додам молоко, сік (у мене вийшло 40 мл) і цедру мандарина, швидко об\'єднаю все міксером. Потім додаємо борошно і розпушувач тіста в два прийоми та об\'єдную міксером на малих обертах. З прянощів я додаю ? ч. л. куркуми більше для кольору, ніж для смаку та 1/3 ч. л. спецій для випічки (мускатний горіх, кориця, аніс, гвоздика і кардамон)
4) Завершальним етапом вливаю рослинне масло без запаху і перемішую. Форму для кексу змащую олією. Моя форма діаметром 24 див Виливаю тісто і розподіляю силіконової лопаткою.
5) Випікаю в розігрітій до 170*С духовці 60-80 хвилин. Готовність перевірити дерев\'яною шпажкою. При проколюванні кексу на шпажці не повинно залишатися слідів сирого тіста. Залишаю кекс на 5-10 хвилин у формі, тоді легше його витягти з форми.
6) Приготую глазур. Для цього до 1 ст. л. мандаринового соку додам 3 ст. л. цукрової пудри. Перемешаю. Глазур не повинна вийде занадто рідкою. Теплий кекс поливаю глазур\'ю, роблячи патьоки. Прикрашаю шматочками лимона, ягодами калини та посипаю корицею.
Категория: Новости