5 закусок з овочів на святковий стіл


Опубликованно 14.03.2019 14:10

5 закусок з овочів на святковий стіл

Приготування: Крок 1: Відео.

Крок 2: Биті огірки по-китайськи.

1. Огірок розріжте навпіл. Огірки по одному укладайте на дошку і несильно притисніть їх плоскою стороною леза ножа, щоб огірок злегка тріснув всередині. Переверніть огірок на 90° і ще раз акуратно притисніть ножем. Важливо не розчавити огірок і зберегти його зовнішню цілісність. Наріжте огірки поперек зручними для їжі шматочками. Покладіть огірки в друшляк, посоліть, перемішайте і залиште на 10 хв. для видалення зайвої рідини.2. Подрібніть часник. Гострі перці чилі розріжте вздовж, видаліть насіння і перегородки, якщо не хочете, щоб вийшло занадто гостро. Дрібно наріжте. 3. На розігрітій сковороді підсмажте на середньому вогні кунжутне насіння протягом 2 хвилин. Злегка помішуючи або струшуючи сковороду. Після закінчення часу смаження пересипте їх у мисочку.4. Змішайте цукор з рисовим оцтом до розчинення цукру. Додайте часник, гострий перець чилі, перемішайте. Додайте соєвий соус і кунжутне масло, і знову перемішайте. Струсіть з огірків виділився сік і покладіть їх у підготовлений маринад. Накрийте і залиште маринуватися мінімум на 1 ч. Час від часу огірки з маринадом злегка потряхивайте. Перед подачею посипати кунжутним насінням. Биті огірки готові. Крок 3: Пікантна овочева закуска. Японська кухня.

1. Нарізати всі овочі тонкими брусочками 6-7 см в довжину.2. Закип\'ятити 500 мл води і додати сіль, цукор і рисовий оцет, перемішати до повного розчинення, прибрати з плити.3. У банку щільно укласти овочі і залити гарячим маринадом, залишити банку на столі до повного охолодження, потім прибрати в холодильник і через 2 дні пікантна закуска готова. Крок 4: Морква по-корейськи.

1. Натерти моркву на тертці для корейської моркви.2. Додати 1,5 ст. л. цукру і 1/2 ч. л. солі, акуратно перемішати протягом 1-2 хвилин рукою, намагаючись не м\'яти моркву.3. Додати в моркву паприку, коріандр, червоний перець чилі і акуратно перемішати, намагаючись не м\'яти моркву.4. Додати натертий часник і акуратно перемішати.5. У столову ложку налити рослинне масло і 1 ч. л. оцту, полити моркву і акуратно перемішати.6. Додати масло і акуратно перемішати. Поставити моркву в холодильник на 2 години. Морква по-корейськи готова. Крок 5: Ікра з буряка.

1. Свіжу буряк натираємо на дрібній тертці і обсмажуємо до м\'якості, 7-8 хв.2. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості, 4-5 хв.3. В обсмажену буряк додаємо підготовлений цибулю, сіль, цукор і томатну пасту. Все добре перемішуємо і тушкуємо при закритій кришці ще 15 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.4. Додаємо вершкове масло і перець.5. Даємо ікрі охолонути. Крок 6: Фунчоза зі свіжими овочами по-корейськи.

1. Фунчозу залити окропом на 10 хвилин.2. Всі овочі нашаткувати тонкою соломкою, огірок очистити від насіння.3. З перцю чилі прибрати насіння і нарізати тонкими кільцями.4. Готуємо соус: змішати олію, соєвий соус, сік лайма, мед, цедру лайма.5. Злити воду з фунчозы і промити холодною водою, відкинути на друшляк і дати стекти воді.6. Викласти овочі в глибоку тарілку.7. Додати готову фунчозу.8. Додати соус і кунжут, ретельно перемішати.9. Дати постояти 10 хвилин, щоб овочі і фунчоза просочилися соусом.10. Викласти в порційні тарілки і зверху посипати гострим перцем.



Категория: Новости