Святкова закуска "Оселедець на шубі"!
Опубликованно 20.03.2019 13:30
Приготування:
Покроковий рецепт приготування закуски: Приготування салату починаємо з замочування 10 гр. желатину 50 мл л. холодної кип\'яченої води. Порізаний кільцями червоний цибулю викладаємо в миску, засипаємо 1 чайн.л. солі, додаємо 1 чайн.л. цукру, 1 чайн. л. оцтової есенції і заливаємо окропом. Натираємо відварну картоплю і відварну буряк на крупній тертці в рівних пропорціях. Нарізаємо дрібно зелень кропу. Набряклий желатин растопляем не доводячи до кипіння в мікрохвильовці. Можна його розпустити і на водяній бані, але в СВЧ-печі розчиняється швидше і набагато спрощує цей процес. Змішуємо желатин з майонезом і добре перемішуємо. У велику миску висипаємо зелень кропу, додаємо до неї желатинову масу, перемішуємо і частинами додаємо овочі, сіль і перець за смаком. Вийшла гарна і об\'ємна маса, яку викладаємо в пластиковий контейнер змащений зсередини рослинним маслом. Рівномірно розподіляємо овочі в контейнері, розрівнюємо їх ложкою, закриваємо і ставимо в холодильник. Робимо нарізку з варених яєць, розрізаючи кожне яйце на 5-6 частин. Дуже тонкими пластинками нарізаємо лимон, який буде окрасою нашої святкової закуски. Зливаємо маринований цибулю і промиваємо під холодною проточною водою. Починаємо нарізати філе оселедця цільними шматками. Дістаємо контейнер з зажилированными овочами з холодильника, викладаємо і нарізаємо на порційні частини. Викладаємо на ошатну тарілку порції з овочами і прикрашаємо їх яйцем, кільцями цибулі, лимона і шматочками оселедця. Чудова, неповторна і шикарна закуска готова! Приємного всім апетиту!
Категория: Новости