"Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати": рецепт сніданку від Євгена Клопотенко (ЕКСКЛЮЗИВ)
Опубликованно 29.03.2019 13:05
Раніше ми писали про те, що наприкінці квітня у видавництві #книголав вийде кулінарна книга Євгена Клопотенко — кулінарного експерта, відомого українського шеф-кухаря і фуд-блогера. Збірник рецептів змінить уявлення багатьох українців про страви зі звичайних інгредієнтів, розповість, як вдосконалити їх подачу і спосіб приготування.
І в черговий раз ексклюзивно в нашому розпорядженні опинився уривок з книги "Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати", де шеф Євген Клопотенко ділиться чудовим рецептом, який під силу навіть молодої господині.
Євген Клопотенко рекомендує приготувати французькі тости з сиром брі і цибульним конфітюром.
Євген Клопотенкокулинар, шеф, автор книги
Ситний сніданок на швидку руку — що може бути краще? Мені здається, що в цій справі найбільшого успіху досягли французи. Вони мають велику кількість рецептів смачних сніданків, для приготування яких ви витратите всього-на-всього 10 хвилин. Французькі тости — саме той варіант. За лічені хвилини на вашому столі з'являться рум'яні грінки з яйцем, які можна доповнити чим завгодно: ягодами, шинкою, сиром. Я пропоную зробити їх з сиром брі і цибульним конфітюром, адже це так по-французьки! Впевнений, що після такого сніданку ваш день вдасться на славу.
ФРАНЦУЗЬКІ ТОСТИ З СИРОМ БРІ І ЦИБУЛЬНИМ КОНФІТЮРОМ
ІНГРЕДІЄНТИ:2 СКИБОЧКИ ХЛІБА ДЛЯ ТОСТІВ1 ЯЙЦЕ50-70 МЛ МОЛОКА 20 Г ВЕРШКОВОГО МАСЛА ДЛЯ СМАЖЕННЯ ЩІПКА СОЛІ 2 ШМАТОЧКА СИРУ СИРУ БРІ 2 Ч. Л. ЦИБУЛЬНОГО КОНФІТЮРУЯк готувати французькі тостиВ неглибоку миску розбиваємо яйце, додаємо молоко і легко збиваємо виделкою. Додаємо дрібку солі.На сковорідці з антипригарним покриттям розтоплюємо вершкове масло. Кожен шматок хліба занурюємо в яєчно-молочну суміш з двох сторін, щоб вона трохи вбереться в хліб.Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки, в кінці викладаємо зверху скибочки сиру брі, щоб він трохи розплавився. Подаємо з цибульним конфітюром.
А ви готуєте за рецептами Євгена Клопотенко?
Читати також Чим замінити дорогі інгредієнти у вишуканих стравах — секрети Олексія Душки
Також читайте про фуд-тренди від Євгена Клопотенко, які підкорять українців в 2019 році.
Фото: Facebook Євгена Клопотенко, прес-службаТвітнуть -->
Live Journal
Категория: Здоровье