3 оригінальних рецепту борщу від проекту "Страва честі": молекулярний, з грибами і раками


Опубликованно 30.03.2019 11:45

3 оригінальних рецепту борщу від проекту

Кулінарне тревел-шоу "Страва честі" на СТБ продовжує подорожувати по самим колоритним куточках країни у пошуках кулінарних секретів українських хазяєчок, незвичайних рецептів та особливих інгредієнтів для страви. У минулому випуску ведучий, шеф-кухар Юрій Ковриженко, вчився готувати борщ. І в нашому матеріалі 3 рецепти смачного і незвичайного борщу: беріть собі на замітку.

Раніше Юрій Ковриженко з проекту "Страва честі" ділився секретами наваристого борщу. Але тепер пішов ще далі. Щоб ви могли порадувати близьких смачним обідом з родзинкою, публікуємо пікантні рецепти традиційної української страви, але в незвичній інтерпретації.

Забирайте в закладки!

Молекулярний борщ за рецептом шеф-кухаря Юрія Ковриженко

Інгредієнти:

Картопля – 4 шт.Капуста савойська – 1 шт.Желатин – 25 г

Для бульйону:

Курка – 1 тушкаКорінь селери – 1 шт.Морква – 1 шт.Перець (горошок)– 5 шт.Лавровий лист – 3 шт.Сіль – 3 ч. л.

Для засмажки:

Цибуля – 1 шт.Морква – 1 шт.Буряк – 1 шт.Чорнослив – 5 шт.Лимон – 1 шт.Томати у власному соку – 250 гЧасник – 5 зубчиківМед – 2 ст. л.Сіль (для засмажки) – 0,5 ч. л.Олія для смаження

Для відварювання раків:

Раки – 10 шт.Сіль – 3 ч. л.Кріп – 1 пучокЛавровий лист – 3 шт.Чорний перець (горошок) – 10 шт.

Спосіб приготування:

Розділіть курячу тушку на порційні шматочки. Крупно наріжте моркву і корінь селери. Викладіть курку з овочами на деко. Запікайте 20 хв. при температурі 250С. Потім перекладіть курку та овочі в каструлю, залийте водою, додайте чорний перець і лавровий лист. Зваріть бульйон, по готовності посоліть. Процідіть його. Куряче філе наріжте кубиками.

Окремо відваріть картоплю в "мундирі", очистіть і наріжте кубиками. Виріжте з капусти дрібні кружечки. Варіть їх у бульйоні протягом 1-2 хв. Після цього відразу охолодіть в крижаній воді (так капуста збереже колір).

Закип'ятіть воду з кропом, лавровим листом, сіллю і горошинами чорного перцю. Покладіть в окріп раків, варіть 10 хвилин. Потім охолодіть і очистіть ракові хвостики.

Для засмажки — підсмажте на олії подрібнену цибулю, додайте натерту на крупній тертці моркву і буряк, а також дрібно нарізаний чорнослив. Через кілька хвилин — здобріть соком половини лимона. Перебити в пюре томати у власному соку, уваривайте їх до зменшення в об'ємі в 2-3 рази (можна також використовувати готову томатну пасту), перекладіть в зажарку. Перемішайте, протушкувати ще кілька хвилин. В кінці додайте мед.

Перебити половину засмажки заглибним блендером в однорідне пюре. Замочіть желатин у воді, дайте набрякнути. Потім прогрійте до розчинення і додати до пюре. З'єднайте пюре із засмажкою. Посоліть. Масу розлийте в силіконові форми для випічки. Поставте в холодильник для застигання.

Для подачі викладіть на тарілку порцію желе. Навколо розкладіть кубики картоплі і курячого філе, ракові хвостики і кружечки капусти. Прикрасьте пелюстками їстівних квітів і паростками молодої зелені. Перед вживанням полити блюдо гарячим бульйоном і дочекайтеся, поки желе розтане.

 

Борщ з раками, фаршированими кашею

Інгредієнти:

Раки – 15 шт.Лавровий лист – 6 шт.Сіль для раків – 2 ст. л.Сіль для каші, 1 ч. л.Пшоно – 1 ст.Смалець – 1 ст. л.Олія (нерафінована) – 2 ст. л.Цибуля – 2 шт.Морква – 1 шт.Борошно – 1 ст. л.Квашена буряк – 1 шт.Часник – 6 зубчиківЧорний мелений перець – 0,5 ч. л.Кріп – 10 гілочокБолгарський перець – 1 шт.Помідор – 1 шт.Томатна паста – 2 ст. л.Капуста – 300 гКурячий бульйон – 3 л

Спосіб приготування:

Зваріть пшоняну кашу, додавши промиту крупу в окріп з сіллю і лавровим листом. Приготуйте засмажку: на суміші смальцю та олії підсмажте подрібнену цибулю, потім додайте нарізану смужками моркву. Коли овочі підсмажаться — присипте засмажку борошном, перемішайте. Перекладіть половину засмажки у готову пшоняну кашу. До каші із засмажкою також додайте чорний мелений перець і подрібнений кріп.

У решту засмажку покладіть подрібнену квашену буряк і часник. Протушкувати кілька хвилин. Додайте томатну пасту, лавровий лист, потім дрібно нарізаний болгарський перець і помідор. Готуйте до м'якості овочів.

Раки відваріть в окропі з сіллю і лавровим листом. Дістаньте з води, дайте охолонути. Потім почистіть, відкладіть ракові хвостики, а панцир — нафаршируйте пшоняною кашею.

Додайте курячий бульйон нарізану кубиками картоплю, варіть до готовності. Тонко наріжте капусту і покладіть у бульйон. Також додайте подрібнений часник, ракові хвостики і фаршировані ракові панцирі, зажарку і подрібнений кріп. Протушкувати борщ 30 хв.

Приємного апетиту!

Борщ з грибами, чорносливом і лимоном

Інгредієнти:

Бульйон з свинячих реберець і курячого філе – 3 лСало – 50 гМорква – 1 шт.Печериці – 200 гТоматна паста – 50 рКапуста – 300 гЛимон – 1 шт.Чорнослив – 6 шт.Мед – 2 ст. л.Зелена цибуля – 1 пучокКріп – 1 пучокКартопля – 5 шт.Буряк – 1 шт.

Спосіб приготування:

Приготуйте засмажку: поріжте скибочками сало, підсмажте на розігрітій сковороді. Додайте нарізану кружальцями моркву і буряк, потім нарізані пластинками печериці. Заправте томатною пастою. Через кілька хвилин додайте 3 подрібнених кружечка лимона, далі — подрібнений чорнослив. Наприкінці покладіть мед, перемішайте.

Тонко нашаткуйте капусту. Разом з нарізаною картоплею, додайте її в бульйон з свинячих реберець і курячого філе. Варіть до напівготовності. Додати засмажку. Готуйте борщ ще 10 хв. При подачі покладіть в тарілку з борщем подрібнену свіжу зелень.

А за яким рецептом ви готуєте борщ?

Читати також Експерти ток-шоу "Правила виживання": обрізати цвіль на хлібі — фатальна помилка

Нагадаємо, раніше популярна американська газета розповіла про неймовірну користь українського борщу.

Фото: прес-служба СТБ, архів провідногоТвітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье