Дієта вагітної жінки впливає на ризик розвитку у дитини проблем з серцем


Опубликованно 31.03.2019 06:30

Дієта вагітної жінки впливає на ризик розвитку у дитини проблем з серцем

Дієта вагітної жінки безпосередньо впливає на ризик розвитку у дитини проблем з серцем. Згідно дослідникам фахівців з Медичної школи Університету Вашингтона в Сент-Луїсі, вживання продуктів з високим вмістом жирів і цукру негативно позначається на здоров'я плоду.

Експерименти на мишах показують, що споживання вагітними самками нездорової їжі підвищувало ризик народження потомства зі слабким серцем. При цьому дані проблеми позначалися на трьох поколіннях навіть за умови, що підросли діти не страждали ожирінням і харчувалися стандартним кормом.

Приміром, у мишенят, матері яких вживали солодку і жирну їжу, спостерігалася гіпертрофія лівого шлуночка. У людини подібний стан може призвести до серцевої недостатності. Таким чином, на здоров'я потомства впливають не тільки фактори навколишнього середовища, але й уподобання в їжі майбутньої матері.



Категория: Здоровье