Соковита курка, фарширована ароматним маслом
Опубликованно 04.04.2019 16:50
Приготування:
1. Курочку добре промиємо, обсушим паперовими рушниками. Тепер ножем або кухонними ножицями виріжемо хребет. Курочку всередині посолити, поперчити за смаком. 2. Натремо цедру лимона, видавимо з нього сік. Подрібнимо будь-яким зручним способом часник. Дрібно наріжемо петрушку. 3. Змішаємо сіль, часник, вершкове масло, олію, цедру лимона, лимонний сік, петрушку, додати чорний перець. 4. Перегорнемо курочку грудкою вгору. Акуратно відсунемо шкірку (дивіться, будь ласка, відео). І "нафаршируємо" отриманою сумішшю кишеню між м'ясом курки і шкіркою (дивіться, будь ласка, відео). Частина ароматного масла залишимо для овочів. 5. Викладаємо курочку у форму і випікаємо в духовці при температурі 220 градусів 45 хвилин. 6. Овочі нарізаємо великими скибками. Солимо, перчимо, змащуємо ароматною сумішшю. Овочі я випікала окремо від курочки, щоб волога їх не перешкоджала утворення хрусткої скоринки у курочки. За 20 хвилин до готовності курки починаємо випікати овочі, в цьому випадку вони виходять аль денте. Якщо хочете, щоб повністю пропеклися, ставте в духовку раніше.
Категория: Новости