"Правила виживання": як вибрати свіже та безпечне куряче м'ясо?


Опубликованно 09.04.2019 02:05

Курятина — популярний продукт у раціоні українців. Вона корисна для здоров'я і ідеально підходить для дієтичного харчування. Як правильно вибрати свіжу і безпечну курку, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми публікували матеріали про те, як вибрати червоне м'ясо і рибу. Тепер же зупинимося на тому, як вибрати свіже та безпечне куряче м'ясо.

Доведено, що курка — незамінний продукт в раціоні, але тільки в тому випадку, якщо вона свіжа і вирощена без застосування лікарських препаратів — антибіотиків і гормонів, якими цю курку годували, а також небезпечних бактерій, якщо м'ясо неправильно зберігалося. На що слід звернути увагу?

Експерти ток-шоу "Правила виживання" на "Інтері" (дивіться з вівторка по п'ятницю о 13:45) рекомендують керуватися декількома простими правилами.

Курка не повинна бути слизькою і липкою, її м'ясо повинно бути досить пружним.Спробуйте натиснути пальцем на тушку: якщо курка одразу відновила свій обсяг, значить, вона свіжа. А якщо вм'ятина довго залишається, значить, курка залежалася. Якщо ж тушка зовсім тверда, то, швидше за все, її накачали водою, і ви купуєте воду, а не м'ясо.Куряча шкіра повинна бути цілою. Обов'язково перевірте цілісність шкіри під ніжками і крильцями.Колір курячого м'яса повинен бути рожевим. Якщо курка з синіми плямами, значить, або птах померла від хвороби, або її неправильно обробили. У будь-якому разі її не можна.Курка жовтого кольору— швидше за все, занадто стара, і її м'ясо буде жорстким і несмачним. Вік курки також можна визначити по кінчику грудної кістки. У старої птиці він окостенелый і практично не згинається, у молодої — еластичний і гнучкий.Свіже куряче м'ясо практично не має запаху.Не купуйте м'ясо в маринаді зі спеціями. Спеції перебивають запах гниття, тому найчастіше у магазинах маринують курей, які залежалися та не придатні для продажу.Якщо ви купуєте курку в магазині,обов'язково звертайте увагу на те, щоб упаковка була цілою.Не купуйте заморожене куряче м'ясо,так як його якість визначити практично неможливо.Куряче м'ясо краще відразу приготувати і не зберігати в холодильнику. Якщо ви все-таки купили курку запас, зберігайте її в морозильній камері, а розморожуйте на нижній полиці холодильника.

Ось що говорить Олена Сидоренко, експерт із якості та безпеки харчової продукції:

Олена Сидоренко

Факторів, що впливають на якість курятини, безліч. Серед них – застосування антибіотиків та гормонів для вирощування птиці. Проблема в тому, що регулярне надходження ліків з їжею пригнічує мікрофлору організму і знижує імунітет. Людина часто хворіє, а лікувати захворювання стає все складніше, тому що мікроби набувають стійкість до препаратів, які прописує лікар. Моя порада – відварювати м'ясо, слив перший бульйон після закипання. Це допоможе позбутися від залишків лікарських засобів в курячому м'ясі. Будь-яка інша термічна обробка, як то запікання або приготування на пару, антибіотик в продукті не нейтралізує.

Також читайте про те, як обмежити споживання м'яса.

Фото: прес-службаТвітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье