Пісні (вегетаріанські) шоколадні кекси
Опубликованно 13.04.2019 02:40
Приготування:
Крок 2: Тісто.
У миску кладу борошно, какао, соду і розпушувач. Перемішую їх між собою.
В іншу миску наливаю воду, рослинне масло, 9% оцет. Кладу цукор, сіль і все добре перемішую, щоб вони почали розчинятися. При бажанні можна додати сюди трохи ванільного цукру або ваніліну.
Тепер в миску з рідкою сумішшю просіюю вміст миски з борошняною сумішшю. І замішую однорідне тісто. Зробити це можна міксером або віночком. Тісто по консистенції має бути як на оладки.
Крок 3: Випічка.
Готове тісто відразу розкладаю по формах, заповнюючи їх приблизно на 2/3 об'єму. І ставлю випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку до готовності. Готовність перевірити дерев'яною паличкою. Вона повинна виходити з кексів суха, без слідів тесту.
У мене духовка електрична, режим верхній і нижній нагрів, у ній п'ять рівнів. Формочки з тістом я ставлю на другий знизу рівень.
У моїй духовці такі кекси випікаються приблизно 25 хвилин.
З цієї кількості тесту у мене вийшло 10 кексів.
Виймаю їх з формочок і даю їм повністю охолонути.
Крок 4: Результат.
Металеву форму я нічим не змащувала і не присипала, але кекс вийшов з неї досить легко.
Готові кекси присипаю цукровою пудрою.
Кекси виходять ніжні, повітряні, ароматні і смачні.
Категория: Новости