Як без шкоди для здоров'я обмежити споживання м'яса: поради експерта до Міжнародного дня без м'яса


Опубликованно 15.04.2019 18:40

Як без шкоди для здоров'я обмежити споживання м'яса: поради експерта до Міжнародного дня без м'яса

Сьогодні, 20 березня, у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день без м'яса. Експерт "Сніданку з 1+1", лікар-дієтолог Наталія Самойленко в рамках челлендж #РуйнівникиМлинців, розповіла, чому часткова відмова від м'яса може бути корисним для організму і дала поради, як обмежити споживання м'яса без шкоди для здоров'я.

До дати Міжнародний день без м'яса ми вже ділилися новинами від зірок, які відмовилися від м'яса. Але для тих, хто лише планує це зробити, ми публікуємо актуальну інформацію, покликану розширити знання в цій темі.

Експерт "Сніданку з 1+1", лікар-дієтолог Наталія Самойленко виділила головні моменти.

Переваги обмеження

Споживання великої кількості червоного м'яса сприяє формуванню в організмі надлишку такої речовини як гомоцистеїн. Це амінокислота з токсичними властивостями. Саме вона призводить до збільшення ризику ракових захворювань в організмі і порушень в роботі серцево-судинної системи. Крім того, гомоцистеїн є маркером старіння, тому обмеження в споживанні м'яса допомагає зберегти молодість і красу.

Замінники м'яса

Відмова від м'яса — це в першу чергу зменшення надходження в організм заліза, вітаміну B12 і м'ясного білка. Компенсувати відсутність можна з допомогою бобових.Крім того, якщо порівняти вмісту білка, то в чечевиці його буде навіть трохи більше, ніж в яловичині, і він засвоюється набагато краще. Також листова зелень — це багатюще джерело заліза, білка і вітамінів. Наприклад, у шпинаті теж дуже багато білка.

Рекомендовані норми споживання

Згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, частота вживання червоного м'яса повинна складати не більше 1-2 разів на тиждень у тиждень, при цьому порція повинна міститися в долоню, це десь 100-150 грам.

Вплив на вагу

Відмова від м'яса і перехід на рослинну харчування дозволяє скинути до 4 кілограмів в місяць. І справа не тільки в калорійності, а у впливі червоного м'яса на такий як гормон інсулін. Справа в тому, що у червоних сортів м'яса неймовірна здатність підвищувати рівень інсуліну, тому у м'ясоїдів часто розвивається діабет другого типу, а це як правило люди з зайвою вагою.

Поступовий перехід

Зменшувати кількість м'яса потрібно поступово, щоб перебудувати свій організм і виробити у нього нові звички. На це може піти до 40 днів, які відведені під час великоднього посту. У першу чергу потрібно відмовитися від продуктів м'ясної переробки, таких як сосиски, консерви, шинка, ковбаси та інші. Ці продукти несуть найбільшу шкоду. Згідно статистики, якщо Україна повністю відмовиться перероблених м'ясних продуктів, то населення нашої країни збільшилася б на 10%.

Детальніше дивіться у відео.

Нагадаємо, "Сніданок з 1+1" вирішив почати підготовку до літа і закликає глядачів приєднатися. Разом з постійними експертами проекту — лікарем-дієтологом Наталією Самойленко і зоряним фітнес-тренером Ксенією Литвинової ранкове шоу запустило челлендж #РуйнівникиМлинців, метою якого є допомогти українцям прийти у форму і відчувати себе легко і бадьоро. Починаючи з 18 березня, протягом 10 тижнів на сторінках "Сніданок з 1+1" в Instagram і Facebook Наталія Самойленко буде давати поради з правильного харчування і збалансованого раціону, а Ксенія Литвинова поділиться нескладними і ефективними комплексами вправ, які можна робити вдома.

Читати також Чим замінити дорогі інгредієнти у вишуканих стравах — секрети Олексія Душки

Також дивіться поради, які допоможуть скинути зайву вагу.

Фото: 1+1, відкриті джерела в МережіТвітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье