Морквяний торт зі сметанним кремом
Опубликованно 18.04.2019 15:30
Приготування:
1. На дрібній тертці натерти моркву. Також натерти лимонну цедру. Цедру лимона за бажанням можна не додавати. 2. Яйце збити в піну, поступово додати 120 гр цукру, збивати до пишноти і побіління. Моїм міксером я збивала 12 хвилин. В результаті вийшла дуже повітряна маса – слід від віночка залишається видимим протягом декількох секунд. Влити рослинне масло, знову збити суміш міксером 30 секунд. 3. Розпушувач змішати з борошном, за бажанням додати 1 ч. л. кориці і щіпку мускатного горіха. Ввести суху суміш в яєчну суміш частинами, кожен раз акуратно промешівая лопаткою рухами знизу вгору. Додати моркву і теж акуратно перемішати суміш, щоб зберегти максимальну кількість бульбашок повітря. 4. Випікати в заздалегідь прогрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин (перевірити готовність зубочисткою, вона повинна бути абсолютно сухою). Форму накрити фольгою змазаній рослинною олією, щоб тісто до неї не прилипло. З фольгою корж буде підніматися більш рівномірно. 5. Для крему: збити в міксері розм'якшене вершкове масло з цукром і ванільним цукром до побіління і пишності. Ввести поступово сметану кімнатної температури. 6. Повністю остиглий корж розрізати навпіл. Крем візуально розділити на 3 частини: прошарок, верхній шар і боки. Промазати торт кремом. 7. Бока присипати подрібненими волоськими горіхами. Залишити торт просочуватися на 4-5 годин у холодильнику. Для декору я використовувала кілька смужок відвареної моркви.
Категория: Новости