Повітряне безе на свято
Опубликованно 21.04.2019 13:05
Приготування:
Покроковий рецепт приготування безе: Готуємо необхідні для приготування безе інгредієнти. Від двох яєць кімнатної температури беремо два білка вага яких склав 73 грами, так як цукру потрібно в два рази більше ми отмериваем 148 грамів. Наступним етапом потрібно правильно відміряти воду, що в нашому рецепті складе 1/4 частину від кількості цукру. Ми взяли 40 мл. обов'язково гарячої води, щоб швидше приготувати сироп. У сотейник виливаємо воду, висипаємо цукор і ставимо на розігріту плиту, при температурі трохи більше середньої і поки не закипів сироп помішуємо. Коли сироп починає закипати, вимірюємо його температуру, потім перекладаємо у велику миску білок і починаємо збивати міксером на малих обертах, для насичення білка киснем. Для приготування меренги всі необхідні для цього засоби повинні бути знежиреними, чистими і сухими. Для більш стабільного білка і красивого білого кольору додаємо в сироп невелику щіпку лимонної кислоти. Продовжуючи збивати білок дуже акуратно додаємо до нього приготований сироп. Готовність сиропу визначається двома різними способами, для цього уважно дивіться наше відео. Збивати меренгу ми повинні до охолодження приблизно в половину, до сорока градусів. Коли ви готуєте безе, ступінь збитості потрібна до твердих піків, т. к. білки, збиті до твердих пік, вже не будуть сильно збільшуватися в духовці і краще тримають форму. Для більш щільною, заповненою, тримає форму меренги додаємо одну чайну ложку з верхом цукрової пудри і збиваємо ще дві хвилини до повного загустіння маси. Включаємо духовку розігріваємо на 100 градусах. Вставляємо в кондитерський мішок насадку для капкейків і заповнюємо його приготованим кремом, залишивши небагато для прикраси. На деко застелений пекарської папером з кондитерського мішка робимо своєрідні ромашки. У решту меренгу додаємо крапельку барвника, який додають в білок і добре перемішуємо. Заповнюємо кондитерський мішок пофарбованої меренгою і наносимо зверху білої ромашки. Ставимо деко в духовку і знизивши температуру до 65-70 градусів в конвекційній духовці випікаємо безе дві години. Діставати безе відразу з духовки не слід, даємо йому в ній охолонути не відкриваючи. Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо безе на десерт будинку разом! Приємного всім апетиту!
Категория: Новости