"Правила виживання": вибираємо якісне м'ясо
Опубликованно 23.04.2019 02:30
Червоне м'ясо — яловичина, свинина, баранина — один з найбільш корисних продуктів в раціоні харчування кожної людини. Воно містить багато заліза, яке потрібно організму для кровотворення. Цей продукт допомагає відновлювати сили. Але при виборі червоного м'яса треба бути справжнім експертом, щоб не нашкодити своєму здоров'ю. На що слід звернути увагу? Експерти ток-шоу "Правила виживання" на "Інтері" рекомендують керуватися декількома простими правилами.
Раніше експерти шоу "Правила виживання" розповідали, як правильно вибирати рибу і чому не можна зрізати цвіль з хліба. Тепер же прийшла черга червоного м'яса, яке найбільш часто з'являється на столах українців.
Беріть такі слушні поради собі на замітку.
Як вибрати якісне червоне м'ясо
Уважно вивчіть колір м'ясаСаме за кольором м'яса можна визначити свіже воно. Наприклад, свіжої яловичини властивий червоний колір, свинина повинна бути рожевого відтінку, телятина — схожа на свинину, але ще більш рожева, баранина нагадує яловичину, але її колір темніше і більш насичений.Дослідіть поверхню м'ясаЯкщо на м'ясі ви помітили блідо-рожеві або блідо-червону скоринку, яка з'явилася від підсихання, то це не страшно і цілком нормально. Але головне — це відсутність інших відтінків і плям. Тільки тоді можна говорити про безпеку м'яса.Перевірте м'ясо на наявність слизуПереконайтеся, що м'ясо не вкрите слизом. Свіже м'ясо, якщо до нього доторкнутися, майже не залишить вологого сліду на вашій руці.Понюхайте м'ясоЗапах — це теж один з ваших союзників при виборі м'яса. Іноді саме на запах вдається визначити свіжість м'яса. Якщо м'ясо видає виразний неприємний запах, то його краще не купувати.Оцініть стану жируЖир свіжого м'яса повинен бути білим або кремовим у баранини. У жиру не повинно бути неприємного запаху, а консистенція повинна бути правильною. Наприклад, яловичий жир повинен кришитися, а баранячий —бути щільним.Перевірте пружність м'ясаПри натисканні пальцем на свіжому м'ясі не повинно залишитися ніяких заглиблень. В іншому випадку, швидше за все, м'ясо вже не придатне до вживання.
По темі також висловився співак Петро Чорний, експерт програми:
Якісне м'ясо повинно бути еластичним і щільним, при натисканні в ньому утворюється ямка, яка через секунду пропадає. Вибирати м'ясо мене навчив близький друг, який багато років займається цією темою. А що робити іншим? Добре, що є проект "Правила виживання". Можна дізнатися багато нового, а ще – звернутися в програму і покарати винних, якщо тобі продали поганий продукт.
Ще більше корисної інформації, порад і рекомендацій, які важливо знати кожному, щоб уникнути проблем, захистити себе і близьких, і навіть врятувати життя, — у ток-шоу "Правила виживання".
Дивіться з вівторка по п'ятницю о 13:45 на телеканалі "Інтер".
Читати також "Зваблення їжею: 70 рецептів, які захочеться готувати": рецепт сніданку від Євгена Клопотенко (ЕКСКЛЮЗИВ)
Також дивіться незвичайні рецепти борщу.
Фото: прес-служба "Інтера", pixabay.com Твітнуть -->
Live Journal
Категория: Здоровье