Паска "Краффин"


Опубликованно 23.04.2019 08:45

Паска

Приготування:

Опара.

У тепле молоко висипаємо дріжджі, 1 ст. л. цукру і 1 ст. л. борошна. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин в теплому місці. За цей час на молоці повинна утворитися шапочка з піни. Якщо цього не відбулося, значить дріжджі зіпсовані. Треба починати все заново з новою пачкою дріжджів.

Замочимо родзинки теплій воді.

Для тесту.

В 1 яйце і 2 жовтки додаємо цукор і збиваємо до того моменту, поки маса не побіліє.

Просіваємо борошно, додаємо сіль, перемішуємо. Виливаємо опару в борошно і додаємо яйця з цукром. Замішуємо тісто.

Тісто виходить досить липке, але не додаємо борошно. Добре замішуємо, поки тісто не перестане прилипати до рук. На це йде приблизно 10 хвилин.

Миску змащуємо рослинним або вершковим маслом. Викладаємо тісто в миску і закриваємо харчовою плівкою. Тісто має постояти приблизно 40 хвилин і збільшитися в розмірі в 2 рази.

Після расстойки розділимо тісто на частини. У мене 1 велика і 1 маленька частина, так як форми у мене різні: велика діаметром 14см, маленька – 9см. Кожну частину тіста згортаємо в кулю. Даємо відпочити 10 хвилин під рушником.

У заздалегідь замочений ізюм натремо цедру апельсина. Добре перемішаємо.

Перший шматочок тіста розкачуємо у тонкий довгий пласт. Його можна розтягувати, воно добре тягнеться. Зверху розмазуємо на тісто розм'якшене вершкове масло, посипаємо корицею і родзинками. Звертаємо тісто в щільний рулет. Покладемо перший рулет під рушник. І теж саме робимо з другим шматочком тесту.

Кожен рулет ріжемо уздовж на 2 рівні частини, але не до кінця. Закручуємо спіраллю одну половинку рулету в бік недорезанного кінця тесту (формуємо дно). Другу половинку також закручуємо спіраллю і укладаємо поверх першої (формуємо верх). Тісто закручуємо таким чином, щоб розріз який ми робимо опинявся зверху.

Акуратно помістіть паска "Краффин" у форму для запікання, накрийте зверху харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 20 хвилин для підйому.

Розігрійте духовку до 200°C, випікайте паски протягом 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 °C і випікайте ще близько 25 хвилин. Якщо паска починає підгоряти, накрийте зверху фольгою.

Маленька паска у мене випікався трохи менше.

Готову паску перевіряємо шпажкою, вона повинна бути суха.

Повністю охолодити паски. Краще покласти їх набік на рушник і періодично перевертати, інакше вони можуть осісти.

Посипте готові паски цукровою пудрою або полити глазур'ю.

Дуже смачна паска "Краффин" готовий! Приємного апетиту!



Категория: Новости