Майонез: новий погляд на всім відомий соус


Опубликованно 30.04.2019 13:30

Майонез: новий погляд на всім відомий соус

Здається, що люди діляться на тих, хто любить майонез, і тих, хто вважає його шкідливим. Тим не менш, це один з найпопулярніших соусів не тільки в Україні, але і в багатьох інших країнах. Його використовують для приготування багатьох страв: від бутербродів і салатів до варених яєць... Сьогодні ми поговоримо про міфи і забобони, пов'язані з майонезом.

Багато уникають майонезу з-за того, що вважають його дуже жирним продуктом. Крім того, деякі люди тримаються подалі від популярної заправки з-за побоювань, що неправильно зберігається майонез може стати розсадником бактерій.

Правда в тому, що при ретельному виборі, правильному приготуванні і зберіганні, а також помірному вживанні, майонез може бути смачним і корисним доповненням здорової дієти.

Давайте ще раз згадаємо, з чого складається цей популярний продукт.

Що таке майонез?

Майонез — це поєднання рослинного масла, яєчного жовтка, декількох чайних ложок лимонного соку або оцту, а також гірчиці. Коли все це змішується, виходить густий вершковий соус.

Для того, щоб соус вийшов потрібної консистенції, існує емульгатор, в даному випадку — яєчний жовток. Емульгатор пов'язує лимонний сік або оцет з маслом і не дозволяє інгредієнтів відділятися, утворюючи необхідну консистенцію.

У домашньому майонезі емульгаторами, в основному, є лецитин з яєчного жовтка та аналогічні речовини в гірчиці. Комерційні марки майонезу іноді можуть використовувати інші типи стабілізаторів і емульгаторів, наприклад, крохмаль. Особливістю майонез Торчин Європейський є відсутність крохмалю у складі. Щоб домогтися густої консистенції, певним чином збиваються соняшникову олію і сухий яєчний жовток.

Завдяки ретельному взбиванню якісного, свіжого, правильної температури соняшникової олії, досягається щільна консистенція, яка, в свою чергу, дозволяє майонезу добре триматися в стравах: він не стікає в овочевих салатах, відмінно підходить для маринування та обмазування при запіканні м'яса.

Чи є місце для майонезу у здоровому раціоні?

Якщо ви стежите за своїм харчуванням, то вас, швидше за все, хвилює питання: чи може майонез бути частиною здорового раціону? Наша відповідь — так.Якщо ви дотримуєтеся низькокалорійної дієти, все, що вам потрібно, — це вибрати якісний продукт і відміряйте правильне його кількість.

Наприклад, в 1 столовій ложці майонезу менше калорій, ніж в 1 столовій ложці соняшникової олії, тому салати, заправлені майонезом, виходять менш калорійними, ніж салати, заправлені олією.

Для людей на низкоуглеводной або кетодиете ідеально підійде майонез Торчин Європейський з більш високим відсотком жирності. Хвилюватися не варто, адже в основному цей жир ненасичений, а значить, більш здоровий. Крім того, вживання майонез Торчин Європейський сприяє кращому засвоєнню жиророзчинних вітамінів з овочів і інших інгредієнтів.

Безпечний майонез?

Багатьох турбує питання безпеки майонезу, адже домашній майонез зазвичай готують з сирого яєчного жовтка. Дослідження, проведене в 2012 році, показало, що домашній майонез може містити бактерії сальмонели, незважаючи на те, що в ньому містяться різні кислотні з'єднання. Майонез Торчин готується тільки із сухих яєчних жовтків, які вважаються безпечними з точки зору мікробіології.Кожна партія сухих жовтків, перш ніж потрапити в майонез, проходить сувору перевірку якості як внутрішньої лабораторії фабрики Торчин, так і зовнішньої незалежною лабораторією.

Основні параметри, на які перевіряються сухі жовтки:Наявність шкідливих мікроорганізмів, у тому числі особливий контроль сальмонели.Органолептичний показники – смак, колір, запах, консистенція.

Жодна партія жовтків не допускається на виробництво, поки не пройде цю перевірку і не отримає підтвердження безпеки та відповідності стандартам якості Нестле.

Які інгредієнти використовуються для приготування майонезу?

Для приготування майонезу можна використовувати практично будь-харчове масло, але саме від виду і якості масла, а також інших інгредієнтів, буде залежати корисність соусу. Багато виробники готують майонез з соєвого або ріпакової олії.

Основа всіх майонезів Торчин — якісну соняшникову олію. Свіжість олії дуже важливий критерій, так як будучи основою будь-якого майонезу, воно не повинно мати сторонніх запахів, несвіжого післясмаку, гіркоти. Торчин стежить, щоб на виробництво потрапляло тільки свіже масло.

Другий важливий інгредієнт — це гірчиця.Майонез Торчин готують тільки з натуральних зерен гірчиці, які перетираються безпосередньо перед виробництвом, що дозволяє зберегти аромат, пікантність і свіжість продукту. Більше того, для досягнення балансу смаку і гостроти майонезу, використовується комбінація двох видів гірчиці: білої і сарепской. Завдяки натуральній гірчиці в складі майонезу, м'ясо при запіканні зберігає свою соковитість, а салати мають більш пікантним і яскраво-вираженим смаком.

Так, вам не здалося, склад майонезу Торчин дозволяє використовувати його для запікання страв. Це підтверджує і головний технолог фабрики Торчин, Антоніна Котик:При термічній обробці ніяких специфічних хімічних речовин майонез Торчин не виділяє. Коли ви запікаєте з майонезом, відбуваються ті ж самі процеси, що і при запіканні з маслом.

Незалежно від виду майонезу, який ви обираєте, завжди дотримуйтесь інструкцій з безпеки харчових продуктів.Страви на майонезній основі не слід надовго діставати з холодильника (не більше двох годин). Відкриті банки з майонезом слід зберігати в холодильнику після відкриття і викидати не пізніше, ніж через 14 днів.

Число людей, що обирають здоровий та свідомий спосіб життя, росте, тому виробникам доводиться вдосконалювати процеси виробництва і вибирати максимально корисні та якісні інгредієнти для своїх продуктів.

Безпека і висока якість — це головні пріоритети марки Торчин, тому вся продукція відповідає українським стандартам якості. Майонез може бути легким і корисним, і компанія Торчин успішно довела це.

На правах рекламиТвітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье