Купити не можна залишити: як вибрати овочі та фрукти без нітратів?
Опубликованно 09.05.2019 01:00
Ведуча проекту "Таємний агент" на Новому каналі Катя Павлюченко попросила спеціаліста розповісти, на що звертати увагу, купуючи "ходові" весняні та літні продукти. Подробиці читайте в статті.
Напередодні травневих свят та Пасхи 2019 особливо важливо подумати про свою безпеку, і не ризикувати зайвий раз, вибираючи продукти для свого столу. Погодьтеся, ми планували покупку чи ні, але, перебуваючи в супермаркеті або на ринку, дуже складно стриматися і не покласти в свою продуктову корзину овочі і фрукти! Але так вони корисні, як ми вважаємо?
Популярна ведуча Катерина Павлюченко вирішила розібратися в цьому питанні, запросивши з собою на гастрономічний шопінг технолога Алексію Травень.
Як вибрати ранні помідори
Перше, на що варто звернути увагу при виборі помідорів, — це наявність звичного запаху томатів. Але аромат справжнього помідора ще не говорить про те, що овоч не нашпигований нітратами. Якщо все помідори з вигляду ідеально красиві і однакової форми, без жодного ушкодження, це повинно вас насторожити: при вирощуванні таких томатів використовують небезпечні речовини. Така ж ознака — відмова паразитів «оселятися» в помідорах. Це означає, що кількість нітратів у них зашкалює. Також зверніть увагу на структуру помідора. Якщо на дотик він дуже пружний і за відчуттями нагадує тенісний м'яч, відмовтеся від такої покупки — це говорить про високої концентрації нітратів.
Як вибрати ранній цибуля
Вибираючи між зеленим і ріпчастою цибулею, краще віддати перевагу останньому з-за меншої кількості нітратів. Але якщо все-таки купуєте зелений лук — слідкуйте, щоб його кінчики не були засохлими або коричневими. Це вказує на наявність небезпечних домішок.
Як вибрати морква
Морква неприродно великого розміру повинна вас насторожити. Як правило, такий овоч «із зайвою вагою» містить велику кількість нітратів і домішок. Щоб мінімізувати кількість їх попадання в організм, з усієї моркви можна з'їсти тільки середню частину, обрізавши корінь, верхні шари і «верхівку». З таким розкладом куди простіше і безпечніше купити саму звичайну моркву.
Як в магазині вибрати хороший молодий картопля
Картопля не повинен лежати під прямими сонячними променями. В іншому випадку в ньому утворюється природний отрута рослинного походження — соланін. Він проявляється в зеленуватому відтінку вже очищеної картоплі. Ні в якому разі не можна його вживати. Також отрута соланін міститься в зелених помідорах і перезрілих баклажанах.
Як вибрати ранні огірки
Огірки відносяться до групи овочів-рекордсменів за кількістю нітратів. Оскільки здебільшого вони тепличні, і їх удобрюють азотистими речовинами. Хіба що крім літа, сезону огірків. Також зверніть увагу на колір овоча. Якщо на них є темно-зелені плями, утримайтеся від покупки. Величезна кількість нітратів, якими вони напхані, може нашкодити вашому здоров'ю.
Також не пропустіть: Маша Єфросиніна назвала продукти, які назавжди виключила з раціону.Твітнуть -->
Live Journal
Категория: Здоровье