Хочете, щоб у дитини був високий IQ? Їжте під час вагітності горіхи!


Опубликованно 10.05.2019 11:55

Хочете, щоб у дитини був високий IQ? Їжте під час вагітності горіхи!

Вчені з Барселонського інституту глобальної охорони здоров'я (ISGlobal) зробили цікаве відкриття: вживання горіхів в період першого триместру вагітності позитивно позначається на когнітивних здібностях дитини. Експерти пояснюють це тим, що горіхи багаті фолієвою кислотою і незамінними жирними кислотами, в тому числі омега-3 і омега-6.

Фахівці з'ясували, що діти, чиї матері в період першого триместру щотижня споживали три порції по 30 гр. горіхів, краще здавали тести на когнітивні функції, увагу і пам'ять. У загальній складності у дослідження були залучені 2200 пар мати-дитина. Це перше подібне дослідження, в якому розглядалися можливі переваги вживання в їжу горіхів під час вагітності з точки зору розвитку нервової системи дитини в довгостроковій перспективі.

Залучені в експеримент вагітні жінки протягом першого і третього триместрів їли волоські горіхи, мигдаль, арахіс, кедрові горіхи і фундук. Розвиток дітей оцінювали у віці 18 місяців, а також п'яти та восьми років.

З'ясувалося, що найбільший позитивний ефект на когнітивні здібності дитини надавало споживання горіхів в першому триместрі вагітності. Рекомендована кількість – три порції по 30 гр. щотижня.

Результати дослідження опубліковані в журналі European Journal of Epidemiology.



Категория: Здоровье