Простий десерт до чаю "Халва" з 3-х інгредієнтів без борошна і цукру
Опубликованно 22.05.2019 05:00
Приготування:
Для приготування я беру 200 г очищених і обсмажених насіння соняшнику і 100 г очищеного і обсмаженого арахісу.
Завантажуємо їх в блендер і подрібнюємо до освіти маслянистої крихти. Періодично потрібно перемішувати, щоб помел був рівномірним. Також можна подрібнити в кавомолці невеликими порціями. Можна брати тільки насіння, тоді халва вийде більш розсипчастою, з додаванням арахісу маса виходить більш пастоподібної.
Отриману масу перекладаємо в окремий посуд і додаємо 2-3 ст. л. рідкого меду і добре перемішуємо. Якщо мед густий, то його бажано розтопити на водяній бані.
Халва практично готова, залишилося її сформувати. Рукою спрессуем масу, перекладаємо на харчову плівку або пакет і скручуємо в ковбаску. Величина і форма можуть бути довільними. Відправляємо в холодильник на 1-2 години.
По закінченні часу халва стала щільною. Витягуємо її з плівки і можна пригощатися.
Подробиці і деталі приготування можна подивитися в коротенькому відео рецепті.
Приємного апетиту!
Категория: Новости