Шоколадна паска на великдень. Паска з шоколадною глазур'ю
Опубликованно 24.05.2019 10:35
Приготування:
Опара.
У тепле молоко висипаємо дріжджі, 1 ст. л. і 2 ст. л. борошна. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці. За цей час на молоці повинна утворитися шапочка з піни. Якщо цього не відбулося, значить дріжджі зіпсовані. Треба починати все заново з новою пачкою дріжджів.
Для тесту.
В 1 яйце і 1 жовток, додаємо сіль, цукор і збиваємо до того моменту, поки маса не побіліє.
В яйця додаємо рослинне і вершкове масло кімнатної температури. В окремій мисці змішуємо какао з борошном. Просіваємо.
В опару вводимо яєчно-масляну суміш і за трохи додаємо борошно.
Муки може піти менше або більше, як тільки тісто перестане прилипати до рук, борошно більше не всипаємо.
Викладаємо тісто на стіл і добре вимішуємо 5-10 хвилин. Дріжджове тісто дуже любить ручний заміс. Так само паски радять готувати тільки в хорошому настрої.
Чашу змащуємо рослинним маслом. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40-60 хвилин.
Шоколад наріжемо на шматочки.
Натремо цедру апельсина.
Дістаємо тісто, обминаємо і вмішуємо шматочки шоколаду і цедру.
Ставимо знову підніматися тісто в чашку, в тепле місце на 40 хвилин.
Потім розподіляємо тісто по формах для пасок. У мене вийшло 2 форми діаметром 11 див. Ставимо ще раз піднятися на 25-30 хвилин.
Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність паски дерев'яною шпажкою. Якщо шпажка суха, значить паска готова.
Для глазурі.
Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додамо масло. Добре перемішаємо.
Паски обмазуємо шоколадною глазур'ю і прикрашаємо посипкою.
Дуже смачний шоколадний виріб готовий! Приємного апетиту! Поради до рецепту:
– Паски пекти радять у гарному настрої.У будинку повинно бути тепло, без протягів і тихо.
Категория: Новости