Шоколадна паска на великдень. Паска з шоколадною глазур'ю


Опубликованно 24.05.2019 10:35

Шоколадна паска на великдень. Паска з шоколадною глазур'ю

Приготування:

Опара.

У тепле молоко висипаємо дріжджі, 1 ст. л. і 2 ст. л. борошна. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин в теплому місці. За цей час на молоці повинна утворитися шапочка з піни. Якщо цього не відбулося, значить дріжджі зіпсовані. Треба починати все заново з новою пачкою дріжджів.

Для тесту.

В 1 яйце і 1 жовток, додаємо сіль, цукор і збиваємо до того моменту, поки маса не побіліє.

В яйця додаємо рослинне і вершкове масло кімнатної температури. В окремій мисці змішуємо какао з борошном. Просіваємо.

В опару вводимо яєчно-масляну суміш і за трохи додаємо борошно.

Муки може піти менше або більше, як тільки тісто перестане прилипати до рук, борошно більше не всипаємо.

Викладаємо тісто на стіл і добре вимішуємо 5-10 хвилин. Дріжджове тісто дуже любить ручний заміс. Так само паски радять готувати тільки в хорошому настрої.

Чашу змащуємо рослинним маслом. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40-60 хвилин.

Шоколад наріжемо на шматочки.

Натремо цедру апельсина.

Дістаємо тісто, обминаємо і вмішуємо шматочки шоколаду і цедру.

Ставимо знову підніматися тісто в чашку, в тепле місце на 40 хвилин.

Потім розподіляємо тісто по формах для пасок. У мене вийшло 2 форми діаметром 11 див. Ставимо ще раз піднятися на 25-30 хвилин.

Ставимо в духовку розігріту до 180 градусів на 25-30 хвилин. Перевіряємо готовність паски дерев'яною шпажкою. Якщо шпажка суха, значить паска готова.

Для глазурі.

Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додамо масло. Добре перемішаємо.

Паски обмазуємо шоколадною глазур'ю і прикрашаємо посипкою.

Дуже смачний шоколадний виріб готовий! Приємного апетиту! Поради до рецепту:

– Паски пекти радять у гарному настрої.У будинку повинно бути тепло, без протягів і тихо.



Категория: Новости