7 оригінальних страв з гірчицею


Опубликованно 28.05.2019 10:20

7 оригінальних страв з гірчицею

Гірчиця є однією з найбільш поширених заправок, що використовуються у будинках по всьому світу. Популярний соус зазвичай проводиться шляхом поєднання насіння гірчиці (Brassica alba) з оцтом, сіллю, лимоном і різноманітними спеціями.

Існують також інші різновиди, приготовані з інших видів гірчиці, насіння гірчиці коричневої (Brassica juncea) або насіння гірчиці чорної (Brassica nigra). У цій статті ми поговоримо про користь гірчиці, а також поділимося простими і корисними рецептами.Користь гірчиці для здоров'я

Гірчиця є низькокалорійною альтернативою багатьом заправкам з високим вмістом жиру. Однак варто звертати увагу на склад продукту. Дуже важливо, щоб він був максимально натуральним, без добавок, і тільки з тих інгредієнтів, які є на кухні у кожної. Всі ці умови дотримані в гірчиці Торчин. Незважаючи на перезапуск продукту, збереглася не тільки його натуральність, але і насичений смак.

Різні види насіння гірчиці володіють унікальними корисними властивостями. Наприклад, деякі люди використовують насіння білої гірчиці, щоб запобігти інфекції або підвищити апетит.

Насіння чорної гірчиці використовуються для лікування застуди, зменшення дискомфорту від болючих суглобів і м'язів, а також зменшення симптомів артриту. Деякі також використовують насіння гірчиці для оздоровлення волосся, шкіри та нігтів.Живильні властивості гірчиці

Одна порція гірчиці, як правило, становить близько однієї чайної ложки. Малоймовірно, що ви зможете з'їсти її багато, пряного, гострого і солоного смаку.

Порція гірчичного соусу містить всього близько 3 калорій. Більшість калорій в гірчиці відбувається з вуглеводів, але оскільки кількість калорій дуже низька, ці вуглеводи навряд чи істотно вплинуть на ваш раціон.

Діжонська гірчиця може забезпечити більше калорій, але не набагато. Одна порція діжонської гірчиці містить до 10 калорій.

Якщо ви використовуєте гірчицю виключно в якості соусу для готового страви, і ніколи не використовували її для приготування, — ви багато втратили. Ми поділимося з вами сім'ю рецептами простих, але оригінальних страв з гірчицею, а ви їх обов'язково спробуйте і поділіться своїми враженнями.

Сендвіч "бань мі" з паштетом і шинкою

Цей сендвіч числиться в списку найбільш смачних вуличних страв, але ви без праці зможете приготувати його вдома. Насиченого, оригінального і солодкуватого присмаку можна досягти за допомогою гірчиці "Американська" від Торчин, яка володіє м'яким, трохи солодкуватим смаком і теплим медово-гірчичним кольором.

ІнгредієнтиГірчиця "Американська" від Торчин — 60 гМорква корейська — 40 гОгірок — 1 шт.Паштет курячий — 80 гШинка — 100 гКінза — 20 гПерець чилі — за смакомБагет французький — 1 шт.Масло вершкове — 50 г

Спосіб приготуванняБулочку розрізати уздовж. Підсушіть, змастіть нижню частину маслом, потім паштетом. Верхню частину змастіть гірчицею.Сформуйте сендвіч, виклавши на паштет свіжий огірок, шинку, морква, кінзу, подрібнений чилі.Трохи підсмажте перед подачею.

Сосиски по-баварськи

Спробувати справжні сосиски по-баварськи можна не тільки в Німеччині. Влаштуйте "Октоберфест" у себе вдома, доповнивши популярне блюдо натуральної гірчицею "Баварська" від Торчин. Секрет її дивного смаку — поєднання трьох видів гірчиці, які надають їжі солодкуватий присмак з відтінком карамелі.

ІнгредієнтиГірчиця Торчин "Баварська"СосискиБекон

Спосіб приготуванняПідсмажте на грилі або на сковороді сосиски з двох сторін.Обгорніть їх тонкими шматочками бекону.Обсмажте ще 2-3 хв.Подавайте з гірчицею Торчин "Баварська", яка додасть страві солодко-гострі нотки.

Приємного апетиту!

Салат з дижонской гірчицею

Рецепт простий, але має свою родзинку — заправку, що складається з діжонської гірчиці, лимонного соку і оливкової олії. Спробуйте використовувати гірчицю "Діжонська" від Торчин, так як, незважаючи на всю її ніжність і м'якість, вона надає стравам пікантність. Всьому виною букет спецій у її складі — куркума, гвоздика, кориця, часник.

ІнгредієнтиВарене куряче філе — 1 шт.Листя салату — 3-4 шт.Помідори черрі — 150 гСир фета — 100 гРукола — 50 г

Салатна заправка:Гірчиця Торчин "Діжонська" — 1 ст. л.Оливкова олія — 1 ст. л.Сік лимона.

Спосіб приготуванняУ глибоку тарілку викладіть листя салату, рукколу, помідори черрі, курячу грудку.Приготуйте заправку до салату: до оливковій олії, додайте лимонний сік і 2 ст. л. гірчиці Торчин "Діжонська".Додайте заправку в салат і перемішайте.Зверху посипте сиром фета.

Бон апетит!

Картопля по-селянськи

Без картоплі важко уявити собі українську кухню. Пропонуємо спробувати дуже простий у приготуванні рецепт, успіх якого, звичайно ж, більшою мірою залежить від соусу. Щоб картопля по-селянськи вийде хрустким і пряним, потрібно змішати два види гірчиці ("Американська" і "Міцна" від Торчин) і майонез. До речі, гірчиця "Міцна" ідеально підходить і для м'ясних страв.

ІнгредієнтиГірчиця "Американська" від Торчин — 70 гГірчиця "Міцна" від Торчин — 70 гМайонез "Європейський" від Торчин — 50 гЧебрець — 10 гКаррі — ? ч. л.Коріандр — ? ч. л.Сіль, перець — за смакомКартопля — 700 г

Спосіб приготуванняГірчицю змішайте з майонезом, чебрецем, сіллю і перцем.Картопля (неочищений) наріжте часточками і перемішайте в соусі.Випікайте 80-90 хвилин при температурі 150-160 градусів.

Хот-дог "Манхеттен"

У сезон пікніків хот-доги є просто незамінною закускою. Його приготування не вимагає багато часу і місця. В якості соусу можна використовувати гірчицю "Американська", але якщо вам хочеться чогось більш гострого, гірчиця "Козацька" від Торчин — те, що вам потрібно. Вона також відмінно поєднується з холодцем і бутербродом з чорного хліба, сала і зеленого лука.

ІнгредієнтиГірчиця "Козацька" від Торчин — 100 гБулочка — 2 шт.Ковбаса молочна — 2 шт.Бекон — 60 гЦибуля — 1 шт.Цукор — 20 гОцет — 2 ст. л.

Спосіб приготуванняБулочку розрізати уздовж на 65%. Зробіть надрізи на сосисці.Цибулю наріжте півкільцями, а бекон — слайсами.Бекон підсмажте до утворення рум'яної скоринки. На цьому маслі обсмажте цибулю. Як тільки він стане м'яким, додайте цукор і варіть 3 хвилини до появи карамелі. Додайте оцет, перемішайте. Випаруйте зайву вологу.Сосиску і булочку підсмажте (у духовці, на сковороді-грилі або барбекю). В булочку покладіть ковбасу, цибулю і бекон, полийте гірчицею.

Сендвіч з курячою грудкою і гірчично-медовим соусом

Цим легким сендвічем можна смачно перекусити на роботі, прогулянці або пікніку. Щоб додати кислинки і пікантності, приготуйте соус на основі "Лимонної" гірчиці з медом від Торчин.

ІнгредієнтиТостовий хліб — 6 шматківКуряча грудка — 300 гПомідор (великий) — 1 шт.Листя базиліка — 10 гСіль, перець — за смакомСоняшникова олія — 15 г

Соус:Гірчиця "Лимонна" з медом від Торчин — 60 гГірчиця "Баварська" від Торчин — 60 гОлія оливкова — 60 гСіль — 4 г

Спосіб приготуванняТостовий хліб злегка підсмажте. Томат наріжте кружечкамиКурку обсмажте на сковороді в солі і перці на соняшниковій олії.Приготуйте соус, змішавши гірчицю, олію і сіль.Складіть сендвічі, змастивши шматки хліба соусом і виклавши між ними томати, курячу грудку і листя базиліка.

Курка з гірчицею в духовці

Якщо ви хочете приготувати для гостей просте і в той же час оригінальна страва, то без роздумів готуйте курку в духовці. Тут стане в нагоді "Пікантно-гостра" гірчиця від Торчин.

ІнгредієнтиКурячі гомілки — 600 г Гірчиця "Пікантно-гостра" від Торчин — 1,5 ст. л. Сметана — 1 ст. л. Майонез — 1 ст. л. Кетчуп — 1 ст. л. Соєвий соус — 1 ст. л. Мед рідкий — 1 ч. л. Сіль — за смаком Перець ч. м. — за смаком

Спосіб приготування Курячі гомілки промийте під проточною водою, обсушіть, складіть у глибоку посуд.Додайте сметану, майонез, кетчуп, "Пікантно-гостру" гірчицю, мед, соєвий соус, сіль і перець за смаком.Перемішайте курку з усіма інгредієнтами, гомілки повинні бути повністю покриті маринадом, залишити маринуватися хвилин на 20 хоча б.Перекладіть гомілки у форму для запікання, при бажанні полийте їх залишками маринаду. Запікайте при 180 градусах в розігрітій духовці 35-40 хвилин.Приготовані в духовці ніжки з гірчицею поєднується з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Страва готова! Подавайте гостям.

А які рецепти з гірчицею є у вашому кулінарному арсеналі?

На правах реклами Твітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье