Користь і шкода редиски: що треба знати про улюбленому сезонному овоче


Опубликованно 15.06.2019 22:00

Користь і шкода редиски: що треба знати про улюбленому сезонному овоче

З приходом тепла на прилавках магазинів починають з'являтися сезонні продукти, які з таким завзяттям використовують для приготування легких страв у гонитві за вітамінами. Одним з таких смачних і популярних овочів є редис. Зважаючи активного використання овоча, ми підготували інформацію про властивості редиски: в чому користь і шкоду редиски. Візьміть собі на замітку.

Нещодавно ми писали про тренди в їжі і секрети схуднення після великодніх свят. Головна мета — переходити на легке і корисне харчування. Багато в цьому плані вибирають редис і страви з редису, тому вважаємо за потрібне розповісти про його користь і шкоду.

Зазначимо, що редис — смачний коренеплід, з якого готують салати і холодні супи, рідше тушкують і навіть смажать. Навіть листя редиски придатні для приготування смачних страв. Тому його популярність цілком зрозуміла.

Вітаміни і калорійність редиски

Склад редиски цілком пояснює його популярність в період весняного авітамінозу. Він багатий вітамінами РР, С, вітаміни групи В, також у ньому є велика кількість натрію, заліза, магнію, фосфору, калію і кальцію, а також клітковина, білок і ефірні масла, що дуже допомагає у схудненні. Важливо також, що в редисці всього 15 ккал на 100 гр. Тому можна сміливо додавати в страви при дієтичному харчуванні.

Користь редиски для організмуРедис підвищує імунітет, бореться з простудними захворюваннями.Так як в зелені редиски багато фолієвої кислоти, овоч корисний для жіночого здоров'я і правильного розвитку плоду для вагітних.У боротьбі з авітамінозом редис б'є рекорди: всього 250 грам плодів забезпечують організм денною нормою аскорбінової кислоти. Овоч знижує вміст цукру в крові і підвищує рівень гемоглобіну. Клітковина в овоче налагоджує обмінні процеси, виводить холестерин і нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, тому корисний для тих, хто має зайву вагу, бореться з цукровим діабетом та подагрою.Також редис має жовчогінний ефект і знімає набряки. В цілому, дуже корисна для жовчного міхура і печінки.Користь редиски полягає в тому, що він допомагає роботі серцево-судинної системи і навіть допомагає в боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Шкоди та протипоказання редискиРедис не можна їсти людям з проблемами щитовидної залози, так як зловживання може викликати появу пухлин. Також редис під забороною для тих, хто страждає від виразки. У вживанні редиски варто проявляти обережність при загостреннях захворювань жовчного міхура, дванадцятипалої кишки і печінки.

Візьміть інформацію собі на замітку. Також читайте, що приготувати з редиски.

Фото: pixabay.comТвітнуть -->

Live Journal

Facebook

Twitter



Категория: Здоровье