Лимонний пиріг-кекс! Паличка-виручалочка для будь-якої господині!
Опубликованно 25.06.2019 01:30
Приготування:
Борошно змішати з розпушувачем.
Яйця збити з цукром і ванільним цукром протягом 2 хвилин.
Потім тонкою цівкою влити розтоплене, остигле масло, можна додати навпіл рослинне масло без запаху і вершкове масло.
Додати цедру і сік 1 лимона. Всипати борошно з розпушувачем і швидко об'єднати інгредієнти на малих оборотах міксера.
Тісто перелити в будь-яку форму для випічки (кексову, скляну, роз'ємну або суцільну металеву, роз'ємне кільце) діаметром 24 див, змащену вершковим маслом.
Поставити в розігріту духовку до 170-180*С і спекти в духовці до проби на суху зубочистку. Якщо верх сильно рум'янитися, можна прикрити фольгою.
Верх готового пирога можна змастити глазур'ю, змішавши в рівних пропорціях лимонний сік і цукрову пудру (по 2 ст. л.).
Можна приготувати просочення для пирога, змішавши в каструльці 50 гр. цукру і сік 1 лимона, дати закипіти і відразу ж залити ще гарячий пиріг.
Якщо пиріг змащувати глазур'ю або заливати сиропом, в тісто потрібно використовувати на 50 гр. менше цукру, 150 гр.
Найпростіше пиріг посипати пудрою. Вибір за вами!
Бажаю всім весняного настрою, море посмішок і приємних вражень!
Категория: Новости