Паска на святковий стіл
Опубликованно 07.07.2019 14:45
Приготування:
Покроковий рецепт приготування пасок: Готуємо необхідні продукти для випічки пасок. Насамперед ставимо тісто на опару і в 0,5 літра теплого топленого молока додаємо 50 гр. дріжджів, також додаємо 2 стіл.л. цукру, щоб швидше опара піднялася і 3 стіл.л. борошна. і перемішуємо основу. В опару додаємо 3 стіл.л. борошна і знову добре перемішуємо. Розбиваємо в окрему миску 6 курячих яєць кімнатної температури, додаємо до них залишився цукор і збиваємо міксером, бажано, щоб цукор розчинився. Додаємо в яєчну масу 200 гр. вершкового масла, 1 ч. л. куркуми, 2 ч. л. ванільного цукру і добре перемішуємо вінчиком. Виливаємо добре піднялася опару в яєчну суміш, перемішуємо до однорідної маси, виливаємо у велику ємність і додаємо частинами борошно, просіваючи через сито і ретельно перемішуючи. Обвалюємо 100 гр. добре промитого ізюму в борошні і висипаємо в тісто, додаємо 100 гр. цукатів і добре перемішуємо, щоб рівномірно всі розподілилося в тесті. Приготоване тісто накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Піднялося тісто через годину обминаємо, змащуємо стіл і руки рослинним маслом і викладаємо тісто. Руками вимішуємо тісто, випускаємо вуглекислоту і насичуємо його киснем 7-10 хвилин. Близько двох кілограмів отриманого тесту розміщуємо в приготовані форми, чайною ложкою, змоченою в рослинному маслі розправляємо нерівності тесту у формах. Заготовки пасок акуратно ставимо на деко, прикриваємо рушником а потім ставимо на расстойку. Через 1,5 години наші заготовки пасок з обережністю ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 25 хвилин, потім знизивши температуру духовки до 150 градусів готуємо ще 30 хвилин. Діставши з духовки готові і ароматні паски починаємо готувати білковий крем. У миску викладаємо білок від одного яйця, додаємо дрібку лимонної кислоти, 50 гр. цукрової пудри і збиваємо міксером до жорстких піків. Зверху змащуємо паску кремом, прикрашаємо цукатами, горіховою сумішшю, родзинками і горіхами. Залишився білковий крем додаємо барвник, добре перемішуємо і заливаємо зверху паски, прикрашаємо цукровою пастою, сніжинками, візерунчастими зірочками, трояндочками. Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо чудові святкові паски будинку разом!
Категория: Новости