Як приготувати на обід курячі ніжки з ароматним рисом
Опубликованно 09.07.2019 17:50
Приготування:
Для початку злегка відваримо рис, попередньо промивши його. Не більше 20 хвилин, що б він тільки почав набирати воду. Якщо використовуєте шліфований рис, то не більше 10 хвилин. На мінімальній кількості рослинного масла обсмажимо цибулю до прозорості, і морква. Якщо овочі відразу додати в форму для запікання вони вийдуть просто вареними і смак буде істотно відрізнятися. Висипаємо обсмажені овочі в форму, додаємо сіль і барбарис. Змішуємо з рисом добре. Заливаємо гарячою водою на палець вище рівня рису. Запікати ми будемо без фольги, і вода сильно випарується, тому її потрібно більше, ніж при варінні. Робимо на курячих ногах надрізи до кістки, як показано у відео. У такому вигляді м'ясо сильніше і швидше просочиться маринадом і готується воно швидше. Змішуємо маринад з каррі, паприки, солі, гірчиці і соєвого соусу. Добре втираємо в маринад курячі ніжки. Викладаємо гомілки зверху рису і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 60 хвилин. Ставимо на саме дно духовки щоб курка не підгоріла, а рис як можна швидше приготувався. Оскільки можливості духовок відрізняються не залишайте надовго обід без нагляду, можливо вам знадобиться менше часу до повної готовності. За 10 хвилин до того, як будемо витягувати обід з духовки, присипаємо зеленню і ставимо назад. Подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!)
Категория: Новости