Готуємо соковиту і ніжну яловичину на мангалі


Опубликованно 12.07.2019 21:00

Готуємо соковиту і ніжну яловичину на мангалі

Справжній професіонал зробить шашлик з чого завгодно. Хоча яловичина вважається не самим кращим вибором, при правильному підході до справи з неї виходять виняткові за смаком страви. Стейк з яловичини у всьому світі популярний більше, ніж свинячий, а люля-кебаб з яловичини по смаку майже не поступається баранячому.

Різноманітність страв з яловичини на мангалі

Яловичина корисна, містить мало холестерину, смачна і пікантна. Найбільшою популярністю користуються наступні страви з яловичини на мангалі: Шашлик. Соковита телятина, запечена на вугіллі не тільки смачна, але й корисна. М'ясо молодого теляти вважається дієтичним, а від звичайної яловичини відрізняється ніжною структурою і майже повною відсутністю жиру.Медальйон, стейк з яловичини на кісточці або ти-бон. Аромат соковитого, прожареного м'яса ні з чим не сплутати. Апетитне блюдо з неповторним пряним запахом спецій прикрасить будь-який стіл. Його зобов'язаний спробувати кожен поціновувач м'яса. Люля-кебаб з яловичини ? чудова альтернатива для тих, кому здається шашлик жорстким або просто бажаючих урізноманітнити меню. Яловичий фарш зі спеціями, перцем і сіллю, приготований на деревному вугіллі, залишає приголомшливе післясмак і дає швидке насичення.

Навіть такі звичні продукти, як яловича печінка або мову, після приготування на мангалі здатні приємно здивувати. Вони рекомендуються спортсменам, людям, які ведуть активний спосіб життя, а також представникам старшого покоління. Переваги: великий вміст білка, вітамінів і мінералів. Ніжна яловичина — секрет в маринаді

Свіже, м'яке, правильно обраний і підготовлене до мангалу м'ясо завжди порадує результатом ? вишуканим ароматом і неповторним смаком, соковитою і ніжною скоринкою. Як стверджують кухаря, успіх приготування шашлик, люля-кебаб або стейка з яловичини в першу чергу залежить від маринаду. Професіонали для нього використовують тільки натуральні інгредієнти. Деякі додають кефір, лимон, вино, майонез, натуральні соки, значно рідше — оцет. В інтернеті ви знайдете безліч рецептів національних кухонь різних країн з традиційними і навіть екзотичними інгредієнтами.

Однак найкращий соус ? суміш нарізаного кільцями ріпчастої цибулі, перемішаного з крупною сіллю, меленим перцем, простими спеціями: паприкою, часником, запашним перцем. Правильність цього рецепта довело час, адже саме такі компоненти використовувалися на Сході тисячоліттями. Чим більше цибулі, тим краще. Компоненти потрібно подавити, перемішати, а потім поставити в темне, прохолодне місце.

Для маринаду важливий не тільки склад. Час і температура маринування відіграють ключову роль. Яловичину важливо не перетримати в соусі, інакше вона стане жорсткою чи розвалиться на волокна. Дванадцяти годин при температурі не нижче +3 градусів цілком достатньо.



Категория: Новости