Лінивий паска на рідкому тісті без замісу
Опубликованно 25.07.2019 15:35
Приготування:
1. Ізюм залити на 10 хвилин окропом, потім воду злити і добре просушити паперовими рушниками.
2. У тепле молоко додати дріжджі, 1 ч. л. цукру і трохи борошна, добре перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Зверху повинна з'явиться пінна шапочка.
3. Яйця збити виделкою з цукром, додати сіль, ванілін і цедру лимона, тепле (не гаряче!) вершкове масло. Перемішати до однорідності. З'єднати молоко з яєчно-масляною сумішшю, перемішати до однорідності.
4. Ввести муку. Раджу не додавати відразу всю норму борошна, а орієнтуватися на консистенцію тіста, воно має бути як густа сметана. Залежно від вологості борошна і розміру яєць може знадобитися трохи більше або трохи менше муки.
5. Залишити тісто в теплому місці на 2-2,5 години. Тісто має добре піднятися, збільшиться в 2-2,5 рази в об'ємі. Тісто осадити, розмішавши його ложкою.
6. У просушений ізюм додати трохи борошна, перемішати, щоб весь ізюм покрився борошном.
7. Вмішати родзинки в тісто. Тісто розкласти в 4 формочки діаметром 9 см, в кожну формочку покласти приблизно 230-240 г тіста. Змоченою у воді ложкою розрівняти верх пасок. Накрити рушником і залишити підніматися в теплому місці, поки вони не займуть майже весь об'єм форми. В моєму випадку знадобилося 1,5 години.
8. У мене паски підходили в духовці, попередньо прогрітій до 50 градусів, потім відключеній. Не дістаючи паски з духовки, включити духовку на 170 градусів. Форми я ставлю на нижній рівень. Якщо паски надто швидко зарум'янилися, то накрити фольгою. Випікати 25-35 хвилин.
9. Готовим куличам дати повністю охолонути і тільки потім наносити глазур. Такі паски черствіють швидше, ніж паски з замісом, тому рекомендую готувати безпосередньо перед Великоднем, наприклад, в суботу.
Категория: Новости