Обідня перерва: як мінімізувати шкоду від їжі
Опубликованно 30.07.2019 02:25
Перекуси на роботі часто стають основною причиною набору ваги і проблем з травленням. Брак часу і вузький вибір продуктів змушує є все, що попадеться під руку, а тривале сидіння за робочим столом лише погіршує становище.
Але вихід є завжди! Ті, для кого здоров'я в пріоритеті, знають, що харчуватися правильно можна навіть на роботі. Тут ви знайдете поради, які допоможуть вам зробити здоровий ланч невід'ємною частиною вашого повсякденного життя, а також мінімізувати наслідки "перекусів на ходу".Скоротіть споживання оброблених продуктів
Оброблені продукти включають в себе будь-які продукти, які зазнали обробки, перед тим як потрапити на полиці магазинів.Повністю відмовитися від них не вийде, і це нормально! Адже обробка може бути такою невинною, як заморожування або сушка для збереження поживних речовин та свіжості. А от відмова від поїдання чіпсів і солодощів в обідню перерву точно піде вам на користь.
Продукти з мінімальною обробкою зберігають більшість своїх поживних властивостей. Прикладами таких продуктів є вимиті і нарізані фрукти і овочі, салати і горіхи. Вони, поряд з продуктами, обробленими для збереження і поліпшення поживних речовин і свіжості (консервований тунець, боби і томати, а також заморожені фрукти і овочі), корисні для здоров'я і пропонують важливі поживні речовини. Ми рекомендуємо використовувати їх при приготуванні ланчу на роботу.
Проблема продуктів з високим ступенем обробки (соуси, приправи, крекери, готові сніданки, солодощі) полягає в тому, що вони зазвичай містять велику кількість натрію для стабілізації при зберіганні, цукру для посилення смаку або доданих жирів, включаючи насичені і трансжири. Дослідження пов'язують всі ці інгредієнти з серйозними проблемами зі здоров'ям, включаючи ожиріння, хвороби серця, діабет і неалкогольную жирову хворобу печінки.
Запобігти або вилікувати останню може допомогти Дарсил®. Він запобігає вихід внутрішньоклітинних компонентів і прискорює регенерацію клітин печінки. Гальмує проникнення в гепатоцити деяких отрут, а також покращує загальний стан у хворих із захворюваннями печінки.Як зробити обідній перекус більш корисним?
Щоб зробити обідній перекус більш корисним, обмежте споживання "ультраобработанных" продуктів, які складають близько 60% наших калорій. Беріть ланч з дому, і готуйте його з необроблених або мінімально оброблених продуктів, які зберегли більшу частину своїх корисних властивостей. Ось ще кілька важливих порад:Починайте поступово.Якщо раніше вашим улюбленому перекусом були шкідливі снеки або солодощі, спробуйте зробити невеликі кроки в бік менш обробленої їжі. Чим більш плавно ви перейдете до правильного харчування, тим вище ймовірність того, що ви продовжите дотримуватися корисних звичок і далі.
Додавайте більше свіжих продуктів.Спробуйте додати банан або яблуко у ваш звичний раціон. В результаті, ви й не помітите, як через місяць половину вашого ланч-боксу будуть займати фрукти і овочі. Просте додавання свіжоприготованого салату до інший, не такий свіжої їжі, робить її більш корисною для вашого організму.Менше підсолоджених напоїв, більше води.Якщо ви втомилися від простої води, спробуйте купувати газовану або підсолодіть воду з допомогою свіжих фруктів.Перестаньте додавати сіль в продукти.При приготуванні страв для перекусу в офісі, замість солі використовувати спеції в якості підсилювача смаку.Вибирайте цільнозернові продукти замість оброблених.Замість білого рису покладіть в ланч-бокс коричневий, а "білі" макарони замініть цільнозерновими. Те ж саме стосується і "білого хліба.Плануйте, що будете їсти під час обідньої перерви заздалегідь. Найчастіше, ми вибираємо шкідливі перекуси тому, що вони вже готові до вживання, а час обідньої перерви обмежена. Плануючи ланчі заздалегідь, ви автоматично вирішуєте цю проблему. Наприкінці тижня заготовте порції каш, овочів, фруктів і горіхів, а також купіть упаковку грецького йогурту, щоб не витрачати багато часу на приготування їжі серед тижня.
Приготуйте власні версії традиційних снеків. Спробуйте зробити вдома чіпси із кейла або батончики з гранолы. Приготувати їх не складно, а брати з собою на роботу дуже зручно. Замість купованої заправки для салатів, яка може містити консерванти, приготуйте домашній.Не вірте всьому, що ви бачите в рекламі.Якщо ви бачите їжу, модифіковану жиром або цукром, таку як знежирений майонез або йогурт без цукру, будьте обережні. Ці продукти можуть містити штучні інгредієнти, такі як жовтий барвник № 6 або червоний № 40, або інші хімічні добавки, такі як штучний підсолоджувач ацесульфам калію, що робить їх потенційно небезпечними для вашого здоров'я.
Читайте список інгредієнтів на упакованих продуктах і вибирайте ті, що більше нагадують домашній рецепт, а не псевдонауковий експеримент. І не забувайте піклуватися про своє здоров'я. Дарсил®, який захищає і відновлює клітини печінки від різних пошкоджень, може стати одним з таких помічників. Будьте здорові!
Твітнуть -->
Live Journal
Категория: Здоровье