Класичний чізкейк Нью-Йорк
Опубликованно 01.08.2019 22:00
Приготування: Крок 1: Покроковий відео-рецепт:.
Крок 1 — Підготовка форми.
Взяти роз'ємну форму діаметром 18 див Боки змастити маслом, за бажанням можна вистелити пергаментом, тоді краю чізкейку будуть рельєфними. Крок 2 — Підготовка основи.
Подрібнити в крихту печиво, додати розтоплене вершкове масло кімнатної температури, щіпку солі і цукор. Перемішати, викласти у форму і утрамбувати. Випікати основу в духовці, прогрітій до 200 градусів, протягом 10 хвилин. Крок 3 — Підготовка начинки.
Для начинки розтерти цедру 0,5 лимона з цукром і ванільним цукром. Розтирати потрібно ретельно, максимально подрібнюючи цедру, щоб не було її шматочків в готовому чізкейк, і щоб вона віддала всі аромати ефірних олій, що містяться в ній. Змішати крем-чіз, жирну сметану, цукор, яйця і крохмаль. Крохмаль зробить текстуру чізкейку гладенькою та шовковистою. Змішуючи інгредієнти для начинки чізкейку, працювати треба на самій низькій швидкості міксера, щоб у готовому чізкейк не було бульбашок повітря. Вилити начинку на основу з печива, яка повинна охолонути до кімнатної температури. Крок 4 — Випікаємо.
На нижній рівень духовки поставити ємність з окропом. На середній – форму з чізкейк. Випікати при температурі 130 градусів 90-120 хвилин. Краї чізкейку повинні схопитися, а серединка залишитися ще «живий». Вимкнути духовку, дістати форму з гарячою водою. Форму з чізкейк залишити в духовці, поки вона не охолоне до теплого стану. Крок 5 — Прикраса.
Сметану змішати з цукром і ванільним цукром, покрити зверху чізкейк і прибрати в холодильник на 6-8 годин, щоб він придбав свою остаточну текстуру. За бажанням можна прикрасити ягодами.
Категория: Новости