Бараняча лопатка в духовці
Опубликованно 01.08.2019 22:00
Приготування:
Моркву почистити і розрізати поперек на 4-5 частин. Цибулю почистити і розрізати кожну цибулину на 4 частини. У форму для запікання викласти порізані цибулю і моркву, кілька гілочок розмарину і зубчики часнику в шкірці. Баранячу ногу натерти з обох сторін сіллю з перцем і оливковою олією. На верхній стороні лопатки зробити кілька розрізів і вставити туди шматочки зубчиків часнику. Розрізати стебло розмарину на невеликі відрізки і вставити в ті ж отвори поверх часнику. Розігріти духовку до 220С. Форму для запікання укрити фольгою в 2 шари і поставити в духовку. Зменшити температуру до 180 градусів і запікати 3 години. Зняти фольгу. Температуру збільшити до 220 градусів і включити режим конвенції. Запікати 20-25 хвилин. Дати трохи охолонути і вийняти шматочки гілочок розмарину. Запечені цибулю, моркву, часник разом з виділився при запіканні соком пюрировать в блендері і подавати разом з м'ясом.
Категория: Новости