Пиріг з абрикосами
Опубликованно 06.08.2019 09:15
Приготування:
Крок 1 — Підготовка тесту.
Борошно попередньо просіваємо і змішуємо з розпушувачем і сіллю. Вершкове масло відправляємо в морозилку на 10-15 хвилин, ріжемо кубиками. З'єднуємо всі сухі інгредієнти і масло. Для приготування тіста краще використовувати блендер. Якщо його немає, тоді тісто можна порубати ножем або перетерти руками, але блендер зробить це набагато швидше. Закладаємо інгредієнти в блендер, перемішуємо на імпульсному режимі і пересипаємо отриману крихту в ємність. Додаємо 1 яйце і 1 жовток (білок і ще одне яйце піде в начинку) і дуже швидко перемішати. Вийшло пісочне тісто збираємо в кулю. Крок 2 — Підготовка форми.
Відріжте дві смужки пергаменту і покладіть їх у форму хрест-навхрест, так пиріг буде простіше вийняти з форми. Можна взяти роз'ємну форму. Бортики у форми повинні бути 4-5 см у висоту, так як при випіканні начинка збільшується в обсязі. Викладаємо тісто, потім форму разом з тестом відправляємо в морозилку на час приготування начинки. Тісто має добре охолонути. Крок 3 — Займемося начинкою.
Тут все набагато простіше. Змішуємо сир, цукор, 1 яйце і 1 білок, крохмаль, сметану в однорідну масу за допомогою заглибного блендера. Якщо сир зернистий, можна його попередньо перетерти. Крок 4 — Додаємо абрикоси.
Для начинки абрикоси вибираємо солодкі і ароматні. Попередньо їх необхідно помити. Розрізаємо навпіл і прибираємо кісточку. На тісто виливаємо начинку, зверху кладемо половинки абрикосів. Абрикоси вдавлювати не потрібно, просто акуратно укладаємо шкіркою вгору. Крок 5 — Випікаємо.
Прибираємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Даємо пирога добре охолонути і тільки після цього розрізаємо. У гарячому вигляді він крихкий і може розвалитися. Абрикосовий пиріг готовий! Приємного апетиту!
Категория: Новости