Мариновані огірки з кабачками на зиму


Опубликованно 18.08.2019 12:05

Мариновані огірки з кабачками на зиму

Приготування:

Підготувати все необхідне для закачування овочів – літрові банки простерилізувати зручним для вас способом – в духовці, мікрохвильовій печі або потримавши над парою, залізні кришки прокип'ятити 2-3 хвилини, овочі ретельно вимити. На одну літрову банку знадобиться 3 огірка і 1 кабачок. Готуємо овочі наступним чином: обрізаємо огірки і кабачки з двох сторін, далі відрізаємо кабачок по довжині огірка і ріжемо його на 4 частини, решту нарізаємо кільцями, моркву нарізаємо тонкими кільцями, червоний або жовтий болгарський перець – смужками, часник чистимо.В стерилізовані банки укладаємо по гілочки петрушки і кропу, кілька колечок моркви, смужки болгарського перцю і зубок часнику. Вертикально ставимо кабачки і огірки, чергуючи їх. Вертикально в банку стають 3 огірка і 3 вертикальні частини кабачка і 1 четверта частина кабачка, збожеволіє в середину. Так як банку до кінця не заповнена, заповнюємо її нарізаними кружечками кабачками і якщо їсти маленькими огірками. Зверху кладемо моркву, перець і часник. Так заповнюємо всі банки.Банки з овочами заливаємо крутим окропом, закриваємо їх залізними кришками і залишаємо на 15 хвилин. Готуємо маринад (інгредієнти для приготування маринаду я збільшила в 2 рази): у воду додаємо сіль і цукор і ставимо на плиту, коли маринад прокипить 3 хвилини, вливаємо оцет і кип'ятимо ще 1 хвилину. З банок зливаємо воду, додаємо спеції і заливаємо киплячим маринадом. Відразу закатуємо, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.Остиглу заготівлю виносимо в льох або зберігаємо в коморі.

Мариновані огірки з кабачками на зиму готові! Більш детальний процес приготування дивіться на відео. Смачної вам зими!



Категория: Новости