Солодкий абрикосовий компот на зиму
Опубликованно 23.08.2019 14:30
Приготування:
Покроковий рецепт приготування абрикосового компоту: Для приготування смачного компоту зі смаком літа добре промиваємо абрикоси і видаляємо кісточки. Викладаємо абрикоси в добре промиті і стерилізовані банки розрізом вниз. Для приготування сиропу розраховуємо необхідну кількість води і в літрову кружку наливаємо вар. Розливаємо окріп по банках, виходить 2 літра на шість 600 грамових банок, прикриваємо стерилізованими кришками і даємо абрикосам 10 хвилин прогрітися. Для приготування сиропу наливаємо в каструлю 1 літр води, висипаємо 1 кг. цукру, ставимо на плиту і додаємо ще 700 мл. води, 1 чайн.л. лимонної кислоти і перемішуючи доводимо до кипіння. Зливаємо воду з остиглих банок з абрикосами, заливаємо до верху приготовленим сиропом і щільно закриваємо кришками. Перевертаємо банки і перевіряємо на герметичність, потім закриваємо пледом і залишаємо на кілька годин остигати. Приготований компот зберігаємо в холодильнику або льосі. Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо смачний абрикосовий компот будинку разом! Приємного всім апетиту!
Категория: Новости