Солоні огірки без оцту і стерилізації
Опубликованно 24.08.2019 08:50
Приготування:
Покроковий рецепт приготування солоних огірків: Готуємо спеції та зелень, необхідні для приготування солоних огірків, а самі огірки попередньо замочуємо на 5-6 годин. Викладаємо на дно каструлі гілочки з листям смородини, додати сухий кріп, листя хрону, головку часнику, половину нарізаного гострого червоного перцю, пучок свіжого кропу і викладаємо добре промиті огірки. Огірки зверху прикривають шаром зелені і додаємо часник з гострим перцем. Заливаємо огірки 5-ю літрами холодної кип'яченої води, додаємо сіль, з розрахунку на 1 літр води 50 гр. солі, прикривають марлею і придавлюємо вантажем, поставивши на тарілку банку з водою, потім на 3-4 дні залишаємо для природного процесу бродіння і вироблення молочної кислоти. По закінченні часу викладаємо огірки з каструлі і проціджуємо розсіл через друшляк. Ставимо каструлю з маринадом на плиту і доводимо до кипіння. Під проточною холодною водою промиваємо кожен огірок. Нарізаємо невелику кількість червоного гострого перцю, великі зубчики часнику і розподіляємо по банкам. Додаємо в банки лавровий лист, чорний перець горошком і парасольки кропу. Для смаку і аромату огірків готуємо і заливаємо окропом листя хрону, дуба, смородини та черемхи. У кожну банку щільно викладаємо огірки, додаємо кріп і акуратно заливаємо гарячим розсолом огірки, прикриваємо кришкою і даємо охолонути близько 10 хвилин. По закінченні часу зливаємо розсіл з остиглих банок в каструлю і ставимо заново кип'ятити на великий вогонь. Заливаємо дуже акуратно банки з огірками гарячим розсолом, закриваємо щільно кришкою і перевіривши на непроникність перевернувши банки, прикриваємо на добу ковдрою або пледом. Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо смачні солоні огірки на зиму вдома разом! Приємного всім апетиту!
Категория: Новости