Варення і джем з солодких ягід чорниці
Опубликованно 02.09.2019 17:10
Приготування:
Покроковий рецепт приготування чорничного варення: Купуємо і перебираємо необхідну кількість свіжої соковитої чорниці для приготування смачного домашнього варення. Висипаємо по 0,5 кг. цукру в каструлю і сотейник з товстим дном і виливаємо в кожен по 125 грамів води. Відкладаємо на тарілку 2 ст. л. цукру. Ставимо каструлю з сотейник на плиту, виставляємо температуру трохи більше середньої і починаємо варити сироп перемішуючи цукор дерев'яною ложкою або лопаткою. Готуємо загусник і висипаємо в тарілку з відміряними раніше 2 ст. л. цукру 2 чайн.л. натурального желюючий речовини «Желфикс» і перемішуємо. Акуратно викладаємо в каструлю з киплячим сиропом 0,5 кг. ягоди і доводимо до кипіння ще один раз, після чого перемішуємо і знижуємо градус плити. Висипаємо приготований загусник в каструлю, добре перемішуємо і варимо ще рівно 3 хвилини, після чого отримуємо густе дуже смачне варення або джем. Також висипаємо 0,5 кг чорниці в сотейник з киплячим сиропом і довівши до кипіння ще один раз, знижуємо градус плити і перемішавши засікаємо 20 хвилин, які буде варитися наше варення. Розливаємо гарячий джем по стерилізованим банкам до верху, через спеціальну лійку і щільно закриваємо найчистішими кришками. Закриті банки періодично перевертаємо, протягом декількох годин, щоб ягоди не збиралися зверху і рівномірно розмістилися по всьому об'єму банок. Гаряче варення через 20 хвилин добре перемішуємо і акуратно розливаємо через лійку по банкам, потім банки перевертаємо і відставляємо остуджувати. Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо смачне чорничне варення і джем будинку разом! Приємного всім апетиту!
Категория: Новости