Як правильно їсти диню: лікар-гастроентеролог розповіла про популярному десерті


Опубликованно 08.09.2019 13:05

Як правильно їсти диню: лікар-гастроентеролог розповіла про популярному десерті

Раніше ми публікували матеріали про властивості дині і кавуна, а сьогодні у нас в продовження теми — не менш важлива новина. Далі читайте про те, як правильно їсти диню.

У п'ятницю, 6 вересня, о 10:00 на телеканалі "Інтер" вийде новий випуск "Корисної програми", присвячений дині. Кому вона протипоказана, як правильно його вживати і яку користь вона може принести нам розповів експерт ток-шоу,лікар-гастроентеролог Наталія Дяченко.

Незважаючи на божевільну користь, з вживанням улюбленого фрукта варто бути обережним.

У дині міститься багато корисних речовин. Вона багата клітковиною, вітамінами РР, Е, B і C, і такими мікроелементами, як каротин, фосфор, магній, кальцій та інші. Вітаміну С у ній більше, ніж у цитрусових в 20 разів. А кремнію, який потрібен для активної роботи мозку і нервової системи в 17 разів більше, ніж у молоці. Завдяки їм диня є засобом профілактики серцево-судинних захворювань, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює центральну нервову систему.

За словами експерта "Корисної програми", диня може використовуватися в раціоні будь-якої здорової людини. Але варто звернути увагу на деякі нюанси:

- Не варто їсти диню натщесерце. З-за того, що у дині маса клітковини, вона вважається важким продуктом, і вживати диню потрібно між основними прийомами їжі (за 2 години або через 2 години після їжі), інакше буде відчуття тяжкості в шлунку.

- Не можна вживати диню з медом, алкоголем, молочними продуктами. Якщо змішати диню з алкоголем, ви гарантовано отримаєте тривале послаблення стільця. З цієї ж причини диню не можна запивати холодною водою і особливо кислим молоком, кефіром і йогуртом. Може посилитися бродіння в шлунку.

  Диня протипоказана при цукровому діабеті, виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки. Не варто посилювати динею ситуацію при кишкових розладах. А ще – потрібно стежити за порціями. Добова норма вживання цього десерту - не більш 2-3 скибочек (300 грам) в день. У дині міститься глюкоза, фруктоза, сахароза, що гарантує високий глікемічний індекс. Велика кількість вуглеводів може відкладатися у вигляді жирових відкладень не тільки на боках, а також у печінці, підшлунковій залозі, на судинах та викликати ушкодження цих органів.

Також гастроентеролог розповіла про те, як правильно вибирати і зберігати диню:

  Вибирайте тільки цілі плоди з непошкодженою шкіркою. Диня ні в якому разі не повинна бути підгнилої. Хороша диня повинна мати виражений приємний аромат, і на дотик - злегка пружною. Якщо ви помітили неприємні нюанси в її запах, значить, вона вже чи перезріла, або зіпсована. Після того, як ви купили диню, її потрібно ретельно вимити теплою водою з милом. В розрізаному вигляді при кімнатній температурі термін зберігання дині всього 4-6 годин. У холодильнику – до 3-х днів.

Більше корисних порад про диню дивіться в "Корисною програмою" на "Інтері" в п'ятницю, 6 вересня, о 10:00

Читати також Дієта при гастриті: основні правила

Також читайте про те, кому не можна їсти виноград.

Фото: Інтер, https://1zoom.me-->

Live Journal

Facebook



Категория: Здоровье