Баклажани з тофу по-китайськи
Опубликованно 23.09.2019 03:55
Приготування: Крок 1: готуємо інгредієнти.
Тофу і баклажан наріжте шматочками приблизно однакового розміру (приблизно 1 см). Наріжте цибулю і зубчики часнику.Кружальцями покришіть гострий перець. Крок 2: смажимо баклажан.
Налийте в вок столову ложку олії, розігрійте і додайте баклажани. Смажте до м'якості і золотистого кольору. Баклажани візьмуть багато масла, але не підливайте ще, так і готуйте овочі майже на сухій сковороді, часто помішуючи.Перекладіть баклажани в тарілку. Крок 3: смажимо тофу.
Поставте вок на вогонь, додайте ще столову ложку масла. Додайте сичуанський перець. Залиште на кілька секунд, щоб масло забрало смак перцю, а сам він почав шипіти і підстрибувати. Зніміть вок з вогню і обережно вийміть весь перець шумівкою або ложкою, залишивши масло в сковороді.
Додайте в гостре олія часник, білу частину цибулі і гострий перець. Нагрівайте все кілька секунд, намагаючись щоб часник не згорів.
Додайте кубики тофу. Легенько перемішуйте, щоб не розчавити сир.
Додайте мірін і дайте алкоголю випаруватися. Потім додайте соєвий соус, цукор і винний оцет. Крок 4: додаємо до тофу баклажан.
Додайте баклажани і знову обережно перемішайте.Окремо змішайте крохмаль з водою і потім вилийте його в сковорідку. Перемішайте, щоб він загус.У самому кінці додайте кунжутне масло. Крок 5: подаємо баклажани з тофу по-китайськи.
Подаються баклажани з тофу по-китайськи гарячими. Посипте їх свіжим зеленим цибулею і викладіть на подушечку з рису.Приємного апетиту!
Категория: Новости