Курча на грилі
Опубликованно 29.09.2019 04:00
Приготування: Крок 1: розрізаємо курчати.
Курча промийте і обсушіть.
Ножицями або ножем розріжте тушку уздовж хребта.
Розгорніть птицю і приплющите зверху. Дорежьте м'ясо і кістки, які будуть вам заважати "розкрити" курча. Крок 2: готуємо маринад.
Всі необхідні для приготування маринаду інгредієнти (крім оцту і води) покладіть в ступку.
Розітріть в порошок.
Додайте оцет і воду, гарненько розмішайте. Крок 3: маринуємо курчати.
Відправте в маринад курчати, так щоб він виявився покритий з усіх боків. Накрийте плівкою і відправте в холодильник на 1 добу. Крок 4: запікаємо курчати.
На наступний день викладіть курчати заздалегідь, щоб він трохи погрівся при кімнатній температурі. Потім змастіть її рослинним маслом.
Покладіть птицю на решітку, накрийте фольгою і запікайте в розігрітій духовці (або грилі) протягом 30 хвилин. Крок 5: готуємо глазур.
Приготуйте глазур, змішавши в тарілці гірчицю, мед, лимонний сік, подрібнений часник і масло. Крок 6: запікаємо курчати на грилі.
Зніміть з решітки фольгу, змастіть курчати глазур'ю і запікайте на гарячому грилі. Випікайте протягом 45 хвилин, перевертаючи кожні 15 хвилин на іншу сторону і змащуючи глазур'ю. Крок 7: подаємо курчати, приготованого на грилі.
Запечене курча подавайте гарячим зі свіжим овочевим салатом.Приємного апетиту!
Категория: Новости