Листкові вертути в духовці з води, борошна та олії


Опубликованно 30.09.2019 19:10

Листкові вертути в духовці з води, борошна та олії

Приготування:

Начинка. Яблука подрібнити на маленькі шматочки блендером або натерти на тертку, в пюре не можна подрібнювати. Можна натерти на тертку. Вершкове масло розтопити на сковороді, сюди ж відправити подрібнені яблука, цукор за смаком і тушкувати під закритою кришкою на середньому вогні, періодично помішуючи, до випаровування соку, за часом займає близько 8-10 хвилин, потім всипати корицю. Перемішати і вимкнути. Замість кориці можна додати цедру апельсина або лимона.

Тісто. У миску влити теплу воду і рослинну олію без запаху, всипати сіль і цукор. Перемішати. Частинами всипати борошно, сухі дріжджі, кожен раз добре перемішуючи. Замішую тісто.

Залишити на 10 хвилин, потім стіл присипати борошном і розділити його на 4 рівні частини. Кожну частину округлити, накрити мискою і залишити на 5 хвилин відпочити. Після закінчення часу кожен колобок розкачати в невеликий корж, накрити і залишити ще на 5 хвилин. Потім 1 корж трохи розкачати качалкою і розтягнути руками на вазі або на столі. Стіл обов'язково присипайте борошном.

Зверху змастити парою ст. л. рослинного масла і накрити наступним пластом тіста, попередньо його трохи розтягнувши руками. Розтягнути до розміру нижнього пласта тіста, зверху розподілити половину постигла, яблучної начинки, згорнути в рулетик, потім в равлика. Краї скріпити. Таким чином сформувати другу вертуту.

Кладу вертути на деко, устеленный папером для випічки. Зверху змастити взболтанным жовтком з водою. Випікати в духовці, розігрітій до 180*С на середньому рівні приблизно 25 хвилин, вертути повинні добре подзолотиться. Якщо хочете, щоб верх залишився хрустким, не накривайте рушником і навпаки, якщо хочете м'який верх, накрийте. Приємного апетиту!



Категория: Новости