Помідори без стерилізації на зиму


Опубликованно 02.11.2019 13:25

Помідори без стерилізації на зиму

Приготування:

Покроковий рецепт приготування помідорів на зиму: Готуємо помідори для приготування на зиму, добре промиваємо і робимо прокол в місці плодоніжки, щоб вони зберегли цілісність в процесі заготівлі. Викладаємо 2,5 кг. томатів в банки і заливаємо крутим окропом, якого знадобилося близько одного літра на двох літрову банку, потім відставляємо на 20 хвилин нагріті помідори остигати. Ароматизованої добавкою будемо використовувати гілочки черемхи, попередньо очистивши їх від листя. Готуємо маринад і в каструлю викладаємо дві гілочки черемхи, додаємо 7,5 ст. л. цукру на 1,5 літра маринаду. Додаємо в каструлю 1,5 ст. л. солі для засолювання і ставимо її на плиту, доводимо до кипіння, добре перемішуємо всі інгредієнти і кип'ятимо пару хвилин. З банок з прогрітими томатами зливаємо воду. Приготовленим маринадом заливаємо банки з помідорами і закладаємо гілочку черемхи в кожну банку. У дволітрову банку з помідорами додаємо 1 чайн.л. оцтової есенції, відповідно в літрову 0,5 чайн.л. і щільно закриваємо кришками. Банки перевертаємо і перевіряємо на герметичність, після чого прикриваємо пледом і залишаємо на кілька годин остигати. Зберігаємо банки з помідорами в прохолодному і сухому місці. Готуємо смачно, готуємо просто, готуємо смачні помідори на зиму вдома разом! Приємного всім апетиту!



Категория: Новости