Як схуднути за допомогою йогурту?


Опубликованно 05.11.2019 12:20

Як схуднути за допомогою йогурту?

Яке харчування підібрати для себе, щоб схуднути і не нашкодити власному здоров'ю? Цим питанням задаються багато людей, які стежать за своєю вагою і не хочуть опинитися на лікарняному ліжку після прийому шкідливих таблеток для схуднення або виснажливих дієт.

Здоров'я і бажаний вага забезпечать йогурти, приготовлені в домашніх умовах. Тут важливо вибрати саму корисну та правильну закваску для домашнього йогурту.Найголовніше — бактерії

Не секрет, що всі ми хочемо добре виглядати, бути стрункими і як можна довше зберігати молодість обличчя і тіла. Наш зовнішній вигляд прямо залежить від нашого фізичного здоров'я. Зокрема, від роботи травної системи і обміну речовин. Адже абсолютно всі процеси в організмі пов'язані з засвоєнням поживних речовин, вітамінів і мікроелементів.

Ці речовини, по суті, є цеглинками, з яких будується наше тіло. Тому дуже важливо, щоб вони надходили в організм у достатній кількості і засвоювалися повноцінно. А відповідальність за розщеплення і засвоєння поживних речовин несе кишечник.

Основна функція кишечника — переробляти їжу і розщеплювати її на корисні складові. Виконують цю функцію бактерії, які живуть в кишечнику — мікрофлора.

На жаль, бактерії, які складають мікрофлору людини, — дуже ніжні створіння, вони як ніхто схильні до згубного впливу багатьох факторів, таких як хвороби і прийом ліків, продукти з консервантами, незбалансоване і неповноцінне харчування, забруднення навколишнього середовища, стреси і багато іншого. Все це згубно позначається на нашій мікрофлорі — бактерії гинуть, а в результаті погіршується самопочуття і здоров'я, порушується метаболізм. Першими ознаками порушеного метаболізму є:Авітаміноз.В'ялість шкіри.Тьмяне волосся, ламкі нігті, погані зуби.Постійна втома і болючість.Надмірна вага.

Боротьба з останнім пунктом, надмірною вагою, часто виявляється найбільш складною, адже коли склад мікрофлори і робота кишечника порушені, позбутися від зайвих кілограмів не допомагають ні спорт, ні дієти. Тому в процесі схуднення особливо важливо підтримувати здоров'я мікрофлори кишечника. І, що важливо, зовсім нескладно.

Для підтримки балансу біфідо-, лакто - і інших бактерій в кишечнику, зовсім не обов'язково жменями ковтати таблетки, це можна робити природним і природним шляхом. Достатньо кілька разів на тиждень їсти йогурти та інші кисломолочні продукти, які містять живі лакто - і біфідобактерії.

Щоб не розраховувати на сумлінність виробника йогуртів і наявність у продукті дійсно живих бактерій, краще зайнятися приготуванням йогурту вдома самостійно. Для цього вам знадобиться молоко і бактеріальна закваска, яку можна купити в будь-якій аптеці.

Читати також Готуємось до пляжного сезону за допомогою злаківВибір закваски

З кожним роком вибір заквасок в Україні зростає, тому дуже важливо навчитися розбиратися в них. При виборі закваски обов'язково зверніть увагу на наступні критерії:Бактеріальний склад закваски(він повинен бути прописаний на упаковці): чим більше видів бактерій, тим корисніше буде йогурт, адже кожен вид бактерій відповідає за виконання своєї функції в нашому організмі.Вага сухого продукту в пакетику: 0,5 або 1 грам. Чим більше закваски всередині, тим більша кількість живих бактерій.Умови зберігання закваски: бактерії залишаються живими при температурі не вище +10С.Кількість йогурту, яке, в результаті, виходить приготувати з однієї упаковки закваски: з одних заквасок виходить приготувати 3 літра йогурту, з інших — всього 1 літр. У випадку з трьома літрами — це відмінна можливість заощадити. Так що звертайте увагу на упаковку.

Вибір закваски — не єдина складова домашнього йогурту. Ще один інгредієнт — молоко. Ви можете взяти будь-молоко за смаком: дітям краще готувати на дитячому молоці, тим, хто стежить за своєю вагою — використовувати молоко низької жирності. Необхідну кількість молока зазначено на упаковці з закваскою.Як приготувати йогурт

Приготування йогурту будинку не вимагає великих зусиль і багато часу. Процес з вашою участю займає всього 5 хвилин.Готувати йогурти можна з будь-якого молока. Суперпастеризоване молоко (в упаковці Тетра-Пак) підігрійте до 38-40 градусів. Будь-яке інше молоко спочатку потрібно прокип'ятити, а потім охолодити до 38-40 градусів.Вміст одного пакетика закваски висипати в тепле молоко і добре перемішати. Якщо ви використовуєте йогуртницю, потрібно перелити молоко із закваскою в стаканчики йогуртниці і включити її згідно інструкції.Якщо Ви готуєте в каструлі, банку або іншої посуді — перелийте в неї молоко, закрийте кришкою і загорніть у ковдру для збереження тепла.

Готовий продукт зберігати в холодильнику не більше 5 діб, тому що корисні бактерії залишаються живими всього 5 днів. Час приготування для кожного виду закваски вказано на упаковці.

Читайте також: Як схуднути і не втратити груди-->

Live Journal

Facebook



Категория: Здоровье