Салат «Загадка»
Опубликованно 21.11.2019 07:45
Приготування:
Баклажани очищаємо від шкірки, ріжемо середніми брусками і засаливаем з розрахунку 1 чайна ложка солі на 1 баклажан. Залишаємо на 15 хвилин. Промиваємо баклажан від солі, просушуємо рушниками, поміщаємо на деко для запікання злегка змащене олією. Розігріваємо духовку до 200 градусів і відправляємо в неї деко з баклажаном на 20 хвилин, за цей час він повинен добре пропектися і стати м'яким. Печений баклажан перекладаємо в тарілку і даємо йому охолонути. У остиглий баклажан додаємо за смаком чорний мелений перець і майонез, сіль не додаємо, і ретельно перемішуємо, даємо трохи настоятися. За цей час готуємо інші інгредієнти. Яйця натираємо на крупній тертці, сир на дрібній тертці, помідор нарізаємо кубиками і позбавляє від зайвої рідини. Формуємо салат: перший шаром кладемо натерті на крупній тертці яйця, зверху солимо. Другим шаром викладаємо баклажани з майонезом. Третім шаром - помідори, цей шар солимо і наносимо майонезну сіточку. Четвертим шаром викладаємо сир і прикрашаємо салат за бажанням. Я його прикрасила помідором і зеленню петрушки та кропу. Даємо настоятися багатошаровому салату протягом півгодини і подаємо до столу.
Смачний соковитий, незвичайний, сезонний салат «Загадка» готовий! Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Приємного апетиту!
Категория: Новости