Соус з помідорів і слив на зиму
Опубликованно 22.11.2019 00:10
Приготування:
Підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування соусу. Помідори помити, сливи помити і витягти з них кісточки. Помідори пропустити зі сливами через м'ясорубку. Помістити прокрученные помідори і сливи в каструлю з товстими стінками, поставити на вогонь, додати сіль і цукор і варити після закипання протягом 20 хвилин.Підготуємо інші інгредієнти: часник потремо на дрібній тертці або пропустимо через прес, гострий перець позбавимо від насіння і прожилок і поріжемо невеликими смужками.У проварені сливи з помідорами додаємо часник, гострий перець, прованські трави, гвоздику і запашний перець і варимо все разом ще 10 хвилин. Соус знімаємо з плити, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 2 годин, для того, щоб всі спеції віддали свій аромат соусу.Остиглий соус для більш шовковистою і однорідної консистенції протремо через сито. Перетертий соус ставимо на плиту і кип'ятимо 1 годину, за 3 хвилини до закінчення додаємо оцет.Готовий соус гарячим розливаємо в чисті стерилізовані банки і відразу їх закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо до повного охолодження.Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 л смачного, корисного і натурального соусу, без різних штучних барвників та інших не потрібних організму добавок.Отриманий соус чудово зберігається вдома у коморі.
Соус з помідорів і слив на зиму готовий! Більш докладний рецепт приготування дивіться на відео. Приємного апетиту!
Категория: Новости