Вино з шипшини
Опубликованно 30.11.2019 18:10
Приготування:
1. Подрібнити плоди не виймаючи кісточок. Ми використовуємо для цієї мети блендер.
2. Змішати в каструлі 2 л води і 2 кг цукру, закип'ятити, варити на повільному вогні 5 хвилин, постійно помішуючи і знімаючи білу піну. Готовий сироп охолодити до кімнатної температури.
3. В емальовану або скляну ємність з широким горлечком додати ягоди шипшини, цукровий сироп, решту воду (8 літрів), роздавлений немитий виноград. Останній інгредієнт містить дикі дріжджі, потрібні для бродіння.
4. Перемішати, перев'язати шийку марлею і поставити ємність на 3-4 дні в темне тепле (25°C) місце. Раз на добу перемішувати.
5. При появі ознак бродіння перелити суміш в бродильну ємність (заповнювати максимум на 2/3 об'єму) і встановити гідрозатвор (гумову рукавичку з дірочкою в пальці для відводу вуглекислого газу). Поставити бутель в темному місці при 18-25°C.
6. Через 7 днів, профільтрувати сусло через марлю, щоб відокремити мезгу (тверду частину). В заграв сік додати цукор, що залишився (1 кг) і знову встановити водяний затвор. Через 4-6 тижнів гідрозатвор перестане булькати (рукавичка здується), на дні з'явиться осад, а саме вино стане помітно світліше. Це означає, що активне бродіння закінчилося і прийшов час переходити до наступного етапу.
7. Злити отбродившее молоде вино з шипшини через трубочку в іншу чисту ємність. При бажанні додати ще цукру за смаком або закріпити горілкою (спиртом) в кількості 12-15% від обсягу. І залишити вино дозрівати на 2-3 місяці в прохолодному місці (10-16°C).
8. Через 2-3 місяці злити вино з осаду в підготовлені пляшки, потім герметично закрити пробками. Зберігати в холодильнику або підвалі. При дотриманні температурного режиму 10-16°C, термін придатності – до 2-х років.
У результаті виходить 7-8 літрів домашнього вина з шипшини фортецею 11-13 градусів. Напій має янтарний колір, аромат плодів і злегка терпкий смак.
Смачне і корисне вино з шипшини готово! Більш детально процес приготування дивіться на відео. Приємного апетиту!
Категория: Новости