Картопляний хліб
Опубликованно 03.12.2019 21:40
Приготування: Крок 1: готуємо інгредієнти.
Картоплю треба зварити в мундирі, остудити і очистити.
Натріть картоплю на дрібній тертці. Крок 2: замішуємо тісто.
Перемішайте тертий картопля з борошном. Вам може захотітися використовувати більше борошна, ніж вказано, але робити цього не варто, щоб хліб не вийшов занадто щільним, тоді він втратить свою легкість.
Коли борошно з картоплею стануть схожими на м'яку крихту, додайте цукор і розім'яті дріжджі. Посоліть навколо, так щоб сіль не стосувалася дріжджів.Потроху додавайте гарячу воду, замішуючи тісто.
Продовжуйте місити, поки тісто не відставатиме від рук. При необхідності додайте 2-3 ст. л. борошна, але не більше.Накрийте тісто рушником і залиште підходити.
Коли тісто збільшиться в об'ємі в два рази, викладіть його на припорошений борошном поверхню і місіть, прибираючи з тіста повітря. Крок 3: випікаємо картопляний хліб.
Тісто все ще залишається досить липким, так що формуйте його на припыленной борошном поверхні і запікайте на пергаменті для випічки (щоб не прилипло до дека). Змастіть верх хліба водою. І відправте в розігріту духовку до середньої температури. Готуйте, поки тісто не підрум'яниться і не придбає товсту шкірку.Готовий хліб викладіть на рушник і остудіть. Крок 4: подаємо картопляний хліб.
Коли картопляний хліб охолоне, розрізати його на шматочки і подавайте.Приємного апетиту!
Категория: Новости