Долма з начинкою з фаршу у виноградному листі
Опубликованно 03.12.2019 21:40
Приготування:
Покроковий рецепт приготування долми: Готуємо необхідні продукти для приготування смачної долми. Готуємо 200 гр. виноградного листя і обдаємо окропом, потім потрібно відкинути листя на друшляк і дати стекти воді. Воду злити, з листя струсити надлишки води і у кожного листочка видалити черешки. Нарізаємо 2 головки ріпчастої цибулі і обсмажуємо його на сковороді до рум'яного кольору, попередньо додавши в неї 2 ст. л. рослинного масла. Викладаємо у велику миску 600 гр. фарш свинина + яловичина 50/50, додаємо сіль і суміш перців за смаком, 0,5 ч. л. коріандру, зелень кропу, петрушки, базиліка за смаком і добре перемішуємо. Додаємо в загальну миску 4 ст. л. відвареного не до повної готовності рису і ретельно перемішуємо всі інгредієнти. Перекладаємо в миску з сковороди обсмажений до рум'яного кольору цибулю і перемішуємо. Виноградні листя викладаємо на дошку гладкою стороною вниз і розкладаємо приготований фарш по листю, потім загортаємо рулетом. Складаємо рулетики шарами у велику каструлю і заливаємо 600 мл яловичого бульйону, щоб він їх покривав. Зверху на рулетики потрібно покласти перевернуту тарілку, щоб вони не рухалися. Закриваємо каструлю кришкою, ставимо її на плиту і довівши до кипіння готуємо долму 40 хвилин на середньому вогні. Викладаємо приготовану долму на тарілки. Ідеальним соусом для долми є натуральний йогурт перемішаний з рубаним часником, який можна замінити сметаною, яка відмінно поєднується зі спеціями і свіжою зеленню. Готуємо разом, готуємо просто, готуємо вдома найсмачніші страви з доступних продуктів за нашими рецептами! Приємного всім апетиту!
Категория: Новости