Кабачки з аличею «як ананаси» (З ананаси)


Опубликованно 07.12.2019 15:20

Кабачки з аличею «як ананаси» (З ананаси)

Приготування:

Це незвичайне поєднання багатьох дивує своїм смаком. Присмак і кислинка аличі надають звичайному кабачка смаковий відтінок, що нагадує ананас. Навіть в процесі приготування, при заливці аличі і кабачків сиропом, вже відчувається запах ананаса. Для поглиблення смакової гами в цій заготівлі використовують різні спеції. Крім спецій можна додати цедру лимона, я буду додавати гвоздику і листя сушеної м'яти. Рецепт на даний 3 літрові банки.

Підготувати все для консервування – банки помити і простерилізувати зручним для вас способом, кришки прокип'ятити. Кабачки очистити від шкірки, аличу помити. На дно чистої банки кладемо аличу (по 300 грам в кожну банку). Очищені кабачки нарізаємо кружечками або половинками залежно від їх розміру. Додаємо в банки з аличею, заливаємо банки крутим окропом до самого горлечка і даємо прогріється 15 хвилин. Поки алича з кабачками прогрівається готуємо сироп – наливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і варимо його після закипання 5 хвилин. З банок зливаємо воду, додаємо гвоздику і м'яту (по 1 шт. на кожну банку), заливаємо цукровим сиропом, перевертаємо і закутуємо до повного охолодження.

Кабачки з аличею «як ананаси» готові. Більш докладний процес їх заготівлі дивіться на відео. Смачної зими і приємного апетиту!



Категория: Новости