Віденська ватрушка з полуницею та шоколадом
Опубликованно 12.12.2019 15:25
Приготування: Крок 1: збиваємо яйця з цукром.
Заздалегідь викладіть яйця і сир з холодильника, щоб до моменту приготування вони стали кімнатної температури.Вершкове масло розтопіть і відкладіть в сторону для охолодження.Збийте міксером яйця до піни. Додайте цукор і знову збийте до його розчинення. Збивати потрібно близько 5 хвилин. Крок 2: збиваємо сир.
Окремо змішайте сир з пшеничним борошном і крохмалем. Потім додайте трохи остигле розтоплене масло і знову збийте. Крок 3: змішуємо яєчну і сирну маси.
Змішайте яєчну масу з сирною поступово, весь час помішуючи, і збийте міксером до однорідності. Крок 4: запікаємо ватрушку.
Застеліть форму пергаментом для випічки, змастіть краю маслом і посипте панірувальними сухарями.
Перекладіть всю масу у форму для запікання, і обережно прокрутіть, щоб розрівняти. Запікайте в заздалегідь нагрітої до 150 градусів духовці протягом 100 хвилин. А потім вимкніть духовку і не відкривайте її ще протягом 1 години. Крок 5: прикрашаємо віденську ватрушку полуницею та шоколадом.
Поки ватрушка доходить в остигає духовці. Розтопіть шоколад, змішавши його з кількома столовими ложками молока. Розтопити можна як на водяній бані, так і в мікрохвильовці, вибирайте той спосіб, який вам більше подобається.
Вийміть ватрушку з форми і перекладіть її на тарілку для подачі. За допомогою ложки нанесіть по черзі на неї спершу білий, а потім молочний шоколад.
Помиту полуницю так само прикрасити шоколадом і дайте йому трохи застигнути.
Викладіть полуницю на ватрушку і можна подавати! Крок 6: подаємо віденську ватрушку з полуницею та шоколадом.
Віденська ватрушка виходить солодкої і ситної. Це відмінний десерт і навіть полудень. Сміливо готуйте її і на святковий стіл!Приємного апетиту!
Категория: Новости