Солодкий пиріг «Хвилинка» з ароматною начинкою


Опубликованно 19.12.2019 00:15

Солодкий пиріг «Хвилинка» з ароматною начинкою

Приготування:

Готуємо необхідні продукти зі спеціями для приготування солодкого пирога «Хвилинка». Починаємо приготування тіста і наливаємо в мірну кружку 400 мл ряжанки або кислого молока, додаємо 1 ч. л. з гіркою сухих швидкодіючих дріжджів, 4 ст. л. цукру і добре перемішавши віночком відставляємо на для активації дріжджів. Розбиваємо у велику миску одне куряче яйце, додаємо дрібку солі, 50 гр. розм'якшеного вершкового масла і перемішуємо. Виливаємо через 15 хвилин дріжджову суміш в миску до яєчно-масляної, додаємо 1 ч. л. ванільного цукру і ретельно перемішуємо всі інгредієнти в мисці до однорідної маси. Частинами додаємо в миску до рідкій основі 600 гр. борошна і перемішуємо вінчиком. Замішуємо тісто руками і викладаємо його з миски на стіл, який до цього присипали просіяним борошном, після чого продовжуємо ретельно замішувати тісто руками і формуємо гладкий грудку. Змащуємо велику миску невеликою кількістю рослинного масла і виклавши в неї тісто прикриваємо рушником, потім прибираємо на 1 годину в тепле місце. Нарізаємо дрібним кубиком два очищених яблука. Нагріваємо на плиті сковороду, в якій розтоплюємо 30 гр. вершкового масла і додаємо 1 ст. л. цукру. Викладаємо в сковороду нарізані яблука, які, помішуючи, злегка обсмажуємо, додаємо 0,5 ч. л. кориці і, перемішавши, вимикаємо плиту, після чого відставляємо остигати. Викладаємо в миску 5-6 ст. л. варення по вашому смаку, додаємо 1 ст. л. крохмалю і добре перемішуємо між собою. Додаємо в миску з варенням яблука з сковороди і, перемішавши, отримуємо ароматну начинку для пирога. Викладаємо через годину тісто на присипаний невеликою кількістю борошна стіл і поділяємо його на дві не рівні частини, меншу з яких забираємо назад в миску і прикриваємо кухонним рушником. Викладаємо велику частину тіста 2/3 в змащену невеликою кількістю рослинного масла форму, рівномірно його розподіляємо і ставимо щоб підійшло на 20 хвилин, прикривши рушником. Для прикраси пирога розминаємо другий шматочок тіста, потім нарізаємо його смужками, які приминаем і робимо нарізку ялинкою. Відправляємо форму з пирогом в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин, після чого пиріг залишаємо ще на 5 хвилин при вимкненій духовці. Приготований пиріг дістаємо з духовки і, давши йому трохи часу охолонути, сміливо подаємо до столу. Готуємо разом, готуємо просто, готуємо вдома найсмачніші страви з доступних продуктів за нашими рецептами! Приємного всім апетиту!



Категория: Новости